HITNE INTERVENCIJE - DEŽURNI VODOINSTALATER


Gotovo svaki ozbiljan vodoinstalaterski servis, obavezno ima i službu za hitne intervencije.

Svakodnevne popravke se mogu podeliti na jednostavnije i kompleksnije, koje se za kraće ili duže vreme mogu obaviti, ali kako bi jedan vodoinstalaterski servis dobro funkcionisao mora biti odlično organizovan.

Kvarovi su nepredvidivi, a ukoliko majstori imaju sve popunjene termine za intervencije za taj dan, a klijentima iskrsne neki neodložni problem, koji potencijalno može biti opasan i po ljudski život ali i imovinu, onda takva vrsta intervencije zahteva hitan dolazak, bez odlaganja.

Svako odlaganje, moglo bi ozbiljno ugroziti objekat  objekte u blizini, zato je vreme često presudan faktor.

Kako funkcioniše hitna služba?

Da se ne bi desilo da su u trenutku kada klijentu zatreba hitna intervencija, svi majstori zauzeti, mora postojati posebna služba za hitne intervencije.

Služba za hitne intervencije mora biti dostupna u svakom trenutku, 24 sata dnevno/7 dana u nedelji, praznicima i vikendom.

Znamo da se problemi sa instalacijama dešavaju baš onda kada ne bi trebalo, a često baš u danima kada većina odmara, ali ne i službe za hitnu intervenciju.

Služba za hitne intervencije, koja je dostupna u apsolutno svakom trenutku, mora pokrivati sve delove grada i opštine. Podrazumeva se da  okviru hitne službe vodoinstalateri budu dežurni u određenom vremenskom periodu i da se međusobno smenjuju.

Pojedini vodointalaterski servisi imaju mogućnost da organizuju službu za hitne intervencije, koja radi nezavisno od servisa.

Ko može biti zaposlen u hitnoj službi?

Budući da hitne službe rešavaju veoma kompleksne probleme, u sklopu hitne službe mogu raditi samo vodoinstalateri sa puno iskustva i dugogodišnjom praksom u jednostavnim ali i veoma kompleksnim intervencijama.

Vodoinstalater zaposlen u hitnoj službi, mora biti spreman da velike i kompleksne probleme, velika zagušenja i pucanje cevi, reši u veoma kratkom periodu.

Zbog toga mora imati veliko iskustvo, ali i znanje kao i spremnost za rad u stresnim situacijama.

Samo od brze reakcije vodoinstalatera zavisi na koji će se način završiti težak kvar.

Takođe zaposleni u okviru hitne službe moraju dobro poznavati sve vrste vodoinstalaterskih intervencija, kako bi mogli da odvoje one intervencije koje zahtevaju hitnu i neodložnu reakciju, od onih koje mogu sačekati neko vreme.

Koje intervencije se smatraju hitnim intervencijama?

Ukoliko se pitate koje su to hitne intervencije, kada ne bi tebalo da čekate, već da odmah pozovete vodoinstalatere, to su sve one intervencije koje mogu brzo dovesti do velike poplave ili materijalne štete.

Curenje vode iz cevi, koje nastaje usled oštećenja cevi ili zagušenje u cevima može značajno oštetiti i navlažiti zidove, usled čega dolazi do njihovog brzog propadanja, te je potrebno brzo delovati, kako ne bi morali da radite renoviranje celog objekta.

Voda koja curi iz cevi i nakon zavrtanja ventila, je takođe hitna intervencija koja zahteva hitan dolazak vodoinstalatera.

Veća zagušenja u vertikali, svakako zahteva hitnu intervenciju i kompleskniju opremu, kako bi cevi opet bile prohodne.
Izlivanje vode iz wc šolje svakako je još jedna od neodložnih intervencija.

Svakako korišćenje toaleta u takvom stanju je zabranjeno i nemoguće, zato odmah pozovite vodoinstalatera kako bi efikasno rešio problem.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com