OTPUŠAVANJE LAVABOA


Lavaboi, baš kao i sudopere se koriste svakodnevno. Iznad lavaboa peremo zube, umivamo se, peremo ruke  više puta dnevno.

Ostaci sapuna, paste za zube i drugih sredstava dovode do zapušenja, baš kao i dlake koje se uvek negde zaglave u lavabou.

Kako se to ne bi dešavalo, neophodno je da vodite računa da vam ne ostanu ostaci sapuna u lavabou, jer su oni guste strukture i veoma brzo mogu dovesti do zagušenja.

 

Kako da budete sigurni da je došlo do zagušenja lavaboa?

Ponekad ne možete da ocenite da li je došlo do zagušenja lavaboa je samo dovoljno da u nekoliko poteza vakum gume, voda opet prolazi kao ranije.

Ukoliko primetite da voda sporo otiće ili da ne otiče uopšte, vreme je da pozovete vodoinstalatera.

Zagušenje cele vertikale

Ponekad krivica nije u vama, već zagušenje nastaje u nekom od susednih stanova u vašoj zgradi.

Budući da imate zajedničku kanalizaciju, ovakva zagušenja onemogućavaju korišćenje sanitarija na nivou cele zgrade i tada se bez pomoći vodoinstalatera ne može rešiti problem.

Kako se može uraditi otpušavanje  lavaboa i koje sve mašine mogu biti od pomoći?

Mašinsko otpušavanje lavaboa je jedino koje je efikasno u ovoj situaciji. Uz pomoć električne sajle se efikasno može ukloniti začepljenje, kao i sve naslage koje su se nataložile u cevima.

Kada vakum guma ne pomaže, a ni preparati koji se mogu naći u slobodnoj prodaji.

Da li preparati za odgušenje koji se nalaze u prodaji pomažu?

Prva pomisao koja nam se javlja kada vidimo zapušen lavabo, jeste da problem pokušamo da rešimo sami.

Većina nas tada pokušava sa običnom vakum gumom, da odguši lavabo, a kada to ne pomogne, obično odemo do najbliđe prodavnice i kupimo neki od preprata koji obećavaju trenutno otpušavanje lavaboa, sudopere ili wc šolje.

Većina njih nalazi se u obliku, štapića, tablet ili praha.

Uvek ih možete isprobati i nadati se trenutnom efektu. istina, neki od tih preperata pomažu ukoliko su zagušenja manja i lakša, te  je dovoljna hemijska reakcija da se zakrčenje rasprši, ali ukoliko je došlo do zagušenja koje je nastajalo mesecima, ova vrsta preparata neće pomoći.

Snimanje cevi kamerom

Najnovija tehnološka dostignuća, sada omogućavaju da mnogo efikasnije proneđamo uzrok problema.

Budući da su cevi nepristupačne i uske a njihova unutrašnjost teško dostupna, u cilju sagledavanja i otklanjanja problema zagušenja i curenja cevi, koristi se snimanje cevi profesionalnom kamerom.

Ovo je posebna vrsta kamere, čija se glava ubacuje u kanalizacione ili vodovodne cevi i koja prolazi kroz cevi i snima sve šta se u njima dešava.

Prikaz na ekranu omogućava nam da vrlo brzo ustanovimo mesto gde je nastao problem, pa samim tim možemo i brže da rešimo problem.

Da li je otpušavanje lavaboa hitna intervencija?

Otpušavanje lavaboa može biti hitna intervencija, kada dođe do prelivanja vode iznad lavaboa.

Tada može doći do izlivanja vode po kupatilu i poplave i takve intervencije se moraju hitno rešiti, kako voda ne bi prodrla i u ostatak objekta i objekte pored.

Ukoliko je podizanje vode u lavabou iznad slivnika prisutno i u vašem kupatilu, pozovite naš što pre, kako bi opet imali funkcionalno kupatilo, koje možete da koristite.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com