OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE NOVI BEOGRAD


Kada se suočite sa zagušenjem wc šolje u Novom Beogradu, važno je odmah preduzeti korake kako biste sprečili moguće katastrofalne posledice. Otpušavanje wc šolje nije samo pitanje higijene, već i pitanje očuvanja vaše imovine i okoline.

Izlivanje vode iz wc šolje predstavlja realnu pretnju koja može prouzrokovati značajnu materijalnu štetu. Osim što može oštetiti podove, pločice i ostale površine u kupatilu, izlivanje vode može prodreti u susedne prostorije i oštetiti imovinu drugih stanara.

Osim materijalne štete, izlivanje vode iz wc šolje može stvoriti neprijatne uslove koji pogoduju razvoju bakterija i mikroorganizama, čime se stvara potencijalno opasno okruženje za zdravlje. Stoga je brza intervencija od ključne važnosti kako bi se sprečilo širenje zaraze i očuvala higijena.

Zagušenje wc šolje može biti uzrokovano različitim faktorima, uključujući nakupljanje otpadaka, masnoća ili stranih predmeta unutar cevi. Identifikovanje uzroka problema je važan prvi korak u efikasnom rešavanju situacije i sprečavanju budućih zagušenja.

Odlaganje rešavanja problema sa zagušenjem wc šolje može samo pogoršati situaciju i dovesti do većih troškova popravki. Zbog toga je važno reagovati brzo i efikasno, te kontaktirati stručnjake za vodoinstalacije koji mogu pružiti adekvatnu pomoć i rešiti problem na siguran način.

Prevencija je takođe ključna u očuvanju funkcionalnosti wc šolje i odvoda. Redovno održavanje cevi i pravilno korišćenje wc šolje mogu pomoći u sprečavanju budućih zagušenja i problema.

 

Koji su jasni pokazatelji da morate odmah zvati vodoinstalatera?

U slučaju da vam je wc šolja zapušena, a da voda sporije otiče ili da uopšte ne otiče, već se podiže iznad nivoa wc šolje, trebalo bi odmah da odreagujete i pozovete vodoinstalatere.

Ovo su veoma jasni pokazatelji da je u pitanju zagušenje, koje ne možete rešiti sami, već vam je neophodna profesionalna pomoć iskusnih vodoinstalatera.

Kako izgleda ceo proces otpušavanja wc šolje?

Nakon vašeg poziva i usmenog  objašnjenja cele situacije, vodoinstalater će doći na vašu adresu u najkraćem roku.


Ne morate brinuti da li će vodoinstalateri doći na vreme, jer oni za ovakve hitne slučajeve imaju posebnu službu za hitne intervencije koja pokriva ceo grad i radi 24 sata dnevno/7 dana u nedelji, baš zbog situacija koje se ne mogu odlagati.

Nakon vašeg poziva vodoinstalater će doći na vašu adresu, koju navedete, a sa sobom poneti sav neophodan alat i mašine u zavisnosti od predviđenih kvarova.

Ukoliko se ispostavi da je u pitanju teže zagušenje, vodoinstalateri će primeniti sve raspoložive mašine, kako bi uspešno izvršili otpušavanje wc šolje.

Koje sve mašine se koriste u ovom slučaju?

Vodoinstalateri imaju nekoliko načina da izvrše otpušavanje wc šolje, a koju će mašinu upotrebiti zavisi od vrste zagušenja. Za nešto slabija zagušenja se koristi vakum guma, kojom vodoinstalateri za svega nekoliko minuta otpuše wc šolju, dok kod zagušenja koja su kompleksnija i teža koristi se mašina za rad pod pritiskom, koja radi po principu usmerenog mlaza, od 250 bari.

Jačina mlaza ispira sve naslage iz cevi, čak i one najtvrdokornije i tako se uspešno vrši otpušavanje wc šolje.

Električna sajla je takođe veoma efikasna, pravilnim pokretima električne sajle doazi do odblokiranja zagušenja ali i veoma se uspešno čiste i sve naslage, koje vremenom dovode do zagušenja.

Woma vozila se koriste za najteža zagušenja, akada je potrebno do cevi doći od spolja. Ona su veoma praktična za uličnu i spoljnu kanalizaciju.

Da li ćete uštedeti ukoliko pokušate da otpušavanje w šolje uradite sami?

Iako na prvi pogled deluje da su preparati koje možete kupiti u prodavnici za otpušavanje wc šolje, dosta povoljniji i efikasniji, možete doći u situaciju, da potrošite novac na sva sredstva koja nađete u prodaji, a da na kraju ne uspete da otpušite wc šolju.

Stvar je u tome, da su ova sredstva efikasna ali tek kod veoma blagih zagušenja, dok če vam profesionalna intervencija  vodoinstalatera sigurno rešiti problem.

Profesionalan ekipa koja dođe na teren, već poseduje sve što je potrebno za bilo koju vrstu zagušenja, te će sigurno veoma uspešno uraditi otpušavanje wc šolje ali i sve druge vrste kvarova. Iako su vodoinstalaterske intervencie tek nešto skuplje od sredstava koje nađete u prodaju, ne preporuluje se da u ovom slučaju budete sami svoj majstor, jer u tom slučaju možete napraviti dodatni problem, koji će vas na kraju, mnogo više koštati.

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Bežanijska kosa

Postoji mnogo nedomica kada ja angažovanje vodoinstalatera u pitanju. Mnogi kada se nađu u problem sa odvodima i suoče se sa problemom, kao što je...

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Ledine

Ukoliko ste se našli u situaciji da vam je wc šolja zapušena, ne brinite, vodoinstalateri imaju sve neophodne mašine i alate za otpušavanje wc šolje, bez obzira na stepen...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com