OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE SURČIN


Kada se u nekom privatnom ili poslovnom objektu desi zagušenje wc šolje, vodoinstalateri će vam predočiti sve moguće opcije koje mogu efikasno rešiti problem. Pre nego što vodoinstalateri pređu na posao, oni moraju detektovati tačno mesto zagušenja.

U cilju pravilne detekcije, danas postoje veoma efikasne specijalizovane kamere, koje snimaju unutrašnjost cevi. One detektuju mesto zagušenja i mogu da prođu kroz čak 30 metara cevi odjednom.

Osim mesta i stepena zagušenja, ovim putem se uspešno otkriva i mesto curenja vode u cevima, kada su cevi oštećene.

 

Kada se uz pomoć pravih kamera utvrdi tačno mesto zagušenja, vodoinstalateri odlučuju, koju će mašinu upotrebiti za efikasni otpušavanje wc šolje.

Otpušavanje wc šolje voma vozilom

Koristi se za otpušavanje spoljne kanalizacije uz pomoć pumpe visokog pritiska za ispiranje cevi prečnika  od 40 do 150 mm.

Ukoliko je potrebno zvršiti odgušenje spoljne kanalizacije, onda je voma vozilo sa kompletnim rezervoarom vode i opremom, koja podrazumeva crevo koje radi pod visokim pritiskom vode od 250 bara.

Nakon ove intervencije cev ostaju potpuno isprane i kao nove, te nema daljih problema u održavanju istih.

Ručno otpušavanje wc šolje

Ručno otpušavanje wc šolje, koristi se kada je zagušenje pliće i jednostavnije, obično na dubini od tri metra.

Ručno otpušavanje wc šolje je i dosta povoljnije, pa ako imate ovaj slučaj, otpušavanje će se izvesti za veoma kratko vreme.

U sklopu ručnog otpušavanja koriste se kvalitetne čelične sajle svih debljina kao i profesionalne sisaljke poznatih proizvođača.

Mašinsko otpušavanje wc šolje

Mašinsko otpušavanje wc šolje je jedino efikasno za sve vrste odgušenja. Bez obtira da li je zagušenje većeg ili manjeg inteziteta, mašinsko otpušavanje će sigurno rešiti problem bilo kakvog zagušenja.

Da li možete sami rešiti problem zapušene wc šolje?

Ovo pitanje vam verovatno prvo pada na pamet, kada vam se desi da vam se wc šolja zapuši, ali odgovor na ovo pitanje često vas može razočarati. Istina je da danas, rešenje za sve probleme nalazimo na netu, od kojih su recepti za efikasno otpušavanje wc šolje jedni od najtraženijih.

U okviru instant rešenja imate nekolko opcija, nekoliko hemijskih recepata, koji su mahom mešavina sirćeta, sode bikarbone i sličnih stvari, koje bi trebalo da naprave odgušenje. Takođe, uvek možete kupiti i sredstva koja se već mogu naći u prodaji u vidu hemijskih preparata, koje je dovoljno ubaciti u odvod. Oni se koriste kako za wc šolje, tako i za druge odvode.

Mogu se naći u formi praška, štapića ili tablet. Princip im je takav da se samo sipaju u odvod , nakon čega zagušenja magično nestaju. Istina je da instan rešenja mogu pomoći ako su zagušenja sasvim plitka i mala, te je dovoljno samo malo da se wc šolja otpuši. Za zagušenja jačeg inteziteta i dubine, ova instant rešenja ne mogu da pomognu.

Kada malo bolje razmislimo, ukoliko bi nam ovakvi preparati pomogli, onda vdoinstalateri ne bi imali svoju funkciju. Ipak, morate da znate da je angažovanje vodoinstalatera najbolja opcija koju možete da izaberete.

Oni će vam pored profesionalne i stručne pomoći, efikasno uraditi bilo koju vrstu intervencije, bez obzira na problematiku kvara.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com