HITNE INTERVENCIJE ZA OTPUŠAVANJE


Vodoinstalaterski zanat je veoma kompleksan i sadržajan. Vodoinstalateri rade brojne usluge u vezi sa vodovodnim i kanalizacionim sistemima.

Pored najčešćih problema koji su u širem smislu u vezi sa izlivanjem vode i poplavama u slučaju pucanja cevi, vodoinstalateri svakodnevno rade intervencije,  koje su u vezi sa otpušavanjem sanitarija, odnosno odvoda, koje imamo kako u kupatilu, tako i u kuhinji, u koje svakodnevno bacamo veliki broj nerastvorivih materija.

 

Zašto se hitne intervencije ne smeju odlagati?

U vodoinstalaterskom poslu, postoji mnogo inetrvencija, koje se smatraju hitnim. Njih radi posebna služba u sklopu vodoinstalaterskog servisa, koja se zove hitna služba.

U hitnoj službi obavezno moraju raditi isključivo iskusni vodoinstalateri sa velikim znanjem i dugogodišnjom praksom, jer se kod ovih intervencija mora delovati brzo, kako se šteta ne bi raširila po objektu.

Ono što je karakteristično za hitnu službu, jeste da je ona dostupna u svakom trenutku. Jer se nikada ne zna, da li će doći do poplave baš u sred noći ili u toku praznika, kad ostali objekti ne rade.

Zato je važno da kad god primetite nešto veoma sumnjivo u vašem kupatilu ili kuhinji ili zbog zastoja vode ne možete da koristite wc šolju ili sudoperu, obavezno pozovete hitnu službu.

Hitne službe i otpušavanje kanalizacije

Hitne popravke često su u vezi sa otpušavanjem kanalizacionih i vodovodnih cevi.

Sigurno ste bar jednom u wc šolju ili sudoperu bacilli nešto što ne može da se rastvori. Možda nenamerno ste bacilli vlažnu maramicu ili nešto od hrane što se teško rastvara u vodi, ili  možda često to radite.

U svakom slučaju, ukoliko se ove stvari ponavljaju, može doći do veoma teških zagušenja wc šolje, sudopere, lavaboa, kade. Teško je kontrolisati da li će možda nekoliko dlaka ili sapunica otići u kanalizaciju, a možda imate i malu decu koja bacaju igračke u odvode.

Ukoliko se taj problem zanemari može doći do ozbiljnijih zagušenja u tom delu kanalizacije i zato je rešenje skoro uvek u profesionalnoj intervenciji vodoinstalatera, koji imaju svu neophodnu opremu, mašine i alat za sve vrste odgušenja.

Ponekad problem može napraviti neko od stanara u vaoj zgradi, a budući da je vaša kanalizacija u zgradi povezana, svi stanovi će biti onemogućeni da koriste kupatilo ili kuhinju, u zavisnosti od mesta zagušenja.

Na koji način vodoinstalateri vrše otpušavanje kanalizacije?

Kako bi uspešno rešili svaki vid zagušenja u cevima, vodoinstalateri koriste različite profesionalne alate.

Ukoliko vam se zapušila wc šolja, voda neće da ode ili se podiže nivo vode u njoj, to je siguran znak da se radi o zagušenju i potrebna vam je hitna intervencija u veoma kratkom roku.

Vodoinstalaterima tada mogu biti od pomoći profesionalne kamere za snimanje cevi, pomoću kojih mogu efikasno utvrditi tačno mesto zagušenja u cevima.

Kako bi sprečili suvišne radove, lupanje i obijanje pločica u kupatilu, apecijalizovane kamere će značajno pomoći prilikom hitne intervencije.

Kada se detektuje mesto kvara, tada vodoinstalateri koriste određene alate i mašine u zavisnosti od stepena zagušenja.

Električna sajla je samo jedna od efikasnih alata. Za razliku od obične kućne sajle, električnom sajlom se može dopreti do zagušenja i efikasno otkloniti prepreka.

Stvar je u tome, da se manje invanzivnim alatima, samo pravi prolaz vodi, dok električna sajla čisti i naslage u cevima, koje mogu vrlo brzo opet dovesti do zagušenja, ukoliko se ne očiste prilikom prvog otpušavanja.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com