OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE SOPOT


Kada je zagušenje wc šolje u pitanju, dobra vest je da se ne može na prvi pogled odrediti koliko je zagušenje ozbiljno.

Zagušenja se dele na slabija i teža zagušenja, a vodoinstalatere možete pozvati bez obzira na to o kakvoj se vrsti zagušenja radi.

Od stepena zagušenja zavisi i koju će vrstu alata koristiti majstori, kada počnu sa intervencijom.

 

Šta da radite ako niste sigurni da li je u vašem kupatilu potrebno otpušavanje wc šolje?

Ukoliko voda sporo otiče iz wc šolje, to je već pokazatelj da se radi o nekoj vrsti zagušenja. Zato nemojte čekati da se problem zakomplikuje, već obavezno pozovite vodoinstalatera što je pre moguće.

Mnogo je bolje odreagovati na vreme, pa čak iako je zagušenje slabije, možete sprečiti da ono postane većeg inteziteta. Ne samo da ćete naučiti kako da do toga ne dođe, već će vam majstori objasniti na koji način nastaje zagušenje i objasniti vam koje mašine i alati se koriste u tim situacijama.

Vodoinstalater će u roku od nekoliko sati doći na vašu adresu i proceniti koliko je zagušenje vaše wc šolje kompikovano.

Nakon detekcije koja se može uraditi odokativno i uz pomoć određenih alata, vodoinstalater će vam predočiti koja opcija je najbolja.

U zavisnosti od konkretne situacije vodoinstalater će primeniti alate i mašine za blaža ili jača zagušenja.

Alati i mašine za blaža zagušenja wc šolje

Vodoinstalateri uvek prvo počinju od ručnih alata, za tzv ručno otpušavanje wc šolje, kako bi bili sigurni da li se radi o blažem zagušenju. Istina, ponekad se zagušenja mogu otkloniti samo vakum gumom, koja se koristi u skoro svim domaćinstvima i ona je veoma korisna kod inače prohodnih cevi, kod kojih je trenutno nastalo zagušenje.

Otpušavanje wc šolje sajlom je takođe veoma korisno za ručno otpušavanje, obično kada se zaglavi vlažna maramica u odvodu, koja je najčešće glavni uzrok tog trenutnog zagušenja.

Blaža zagušenja nastaju kada nekoliko dana bacate otpatke od hrane ili nešto od higijenskih sredstava koja prave blokadu u cevima, dok  nakon otklanjanje te blokade cevi postaju prohodne.

Teža zagušenja, su ipak malo složenija i ona nastaju posle višegodišnjih naslaga i namernosti u vidu bacanja raznih ostataka od hrane i nerastvorivih čestica duže vremena.

Tada su i te naslage koje prave zagušenje mnogo tvrdokornije i teže za uklanjanje, a mogu se ukloniti samo uz pomoć mašinskog otpušavanja wc šolje.

Mašinsko otpušavanje wc šolje

Mašinsko otpušavanje wc šolje se primenjuje kada je u pitanju teže zagušenje wc šolje, koje je nastajalo mesecima pa i godinama. Kako bi se otpušavanja wc šolje efikasno uradilo neopodno je da vodoinstalater primeni adekvatne mašine za otpušavanje wc šolje.

Podrazumeva se da ovim mašinama mogu rukovati samo stručna i obučena lica koja imaju neophodno iskustvo i sve potrebne licence za rad. Jedna od mašina koja se najviše koristi za teža zagušenja, kao i zagušenja na vertikali su električne sajle i mašine koje rade pod pritiskom.

Električne sajle veoma efikasno mogu da probiju zagušenje, ali i da otklone sve tvrdokorne nslage na cevima koje su i dovele do zagušenja.

Mašina pod pritiskom funkcioniše pod jakim mlazom vode koji je usmeren i ispira sve vrste zagušenja.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com