OTPUŠAVANJE KADE


Mnogi od nas vole kupanje u napunjenoj kadi i mirisnoj kupki. Kako bismo uživali u tome, nrophodno je da imamo funkcionalnu kadu i vodovodne instalacije.

Neretko se dešava da dođe do zagušenja u nekom od delova vodovodne instalacije, koje se može odraziti i na zapušenu kadu, iako je problem možda u nekoj drugoj instalaciji.

Sigurno ste čuli da neki od stanara budu onemogućeni da koriste vodu, jer je negde u zgradi došlo do velikog zagušenja. A problem zagušenja kade kod komšije može se odraziti i na druge objekte i obrnuto.

Budući da imate zajedničku kanalizaciju i instalaciju, ovakvi problem su sve češći. Kako biste ih izbegli, morate pojedinačno voditi računa, svako u svom stanu.

 

Kako da sprečite zagušenje kade?

U lavabo, kadu, wc šolju ne sme dospeti ništa što ne može da se rastvori u vodi.

Naslage sapunice, kosa, ulja, ostaci hrane neretko se nađu baš u ovim sanitarijama.

Ukoliko svako od stanara svaki dan po malo u odvod ubaci nešto što ne bi trebalo, nakon nekog vremena, to mora dovesti do zagušenja.

Zato je veoma važno da preventivno delujete i da sprečite da ovaj otpad dospe u odvod.

Šta da radite ako do zagušenja ipak dođe?

Ako ste ipak primetili da voda sporije otiče u kadi ili da stoji i neće da ode, znajte da je došlo do zagušenja. Pre nego što pozovete vodonstalatera, proverite da li možete da otklonite zagušenje jednostavnom vakum gumom.

Na raspolaganju su vam i različita sredstva za odgušenje slivnika, kade, wc šolje, pa možete i njih isprobati, ukoliko su u pitanju manja zagušenja.

Ukoliko ne uspete da odgušite kadu a voda i dalje neće da ode, nakon što ste isprobali sve kućne trikove, sigurno je najbolje rešenje da pozovete vodoinstalatera.

Koji je jedini efikasan način da se uradi otpušavanje kade?

Budite sigurni da će naš tim pronaći adekvatno rešenje za vaš slučaj.

Budući da u timu imamo profesionalce i svu moguću opremu za mašinsko odgušenje cevi, uspešno se nosimo sa svim tiovima zagušenja.

Kako bi majstori efikasno uradili otpušavanje kade, oni će prvo početi sa jednostavnijim i lakšim alatom za manja zagušenja. Vakum guma i električna sajla je prvo što vodoinstalateri upotrebljavaju. Većina intervencija se na ovome završava a svako zagušenje se efikasno otklanja uz pomoć samo jednog alata.

Međutim postoje zagušenja koja su kompleksnija i teža i tada je u ceo process potrebno uključit profesionalne kamere za snimanje cevi, kao i kompleksnija mašine.

Profesionalne kamere koje vodoinstalateri koriste veoma lako otkrivaju na kom tačno mesti je došlo do zagušenja, putem prikaza na ekranu, situacija postaje daleko jasnija i vodoinstalater može hitno reagovati.

Odgušenje slivnika kade

Slivnik je deo do koga se može lakše dopreti nego do cevi ali koji se mnogo češće zapuši.

Zato je odgušenje slivnika veoma jednostavno, a u samo par poteza, voda opet nastavlja da otiče kao i ranije.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com