OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE ČUKARICA


Došli ste kući i zatekli wc šolju iz koje se izlila voda. Prvo što vam pada na pamet jeste da pokušate sami nekako da rešite problem.

Rešenje ne leži u tome, da uklonite vodu iz wc šolje, jer sledeći put kada pustite vodu ona će se preliti još jačim intezitetom, što može od vašeg kupatila napraviti pravo leglo zaraze, neprijatnog mirisa.

Kada se suočite sa izlivanjem vode iz wc šolje u Čukarici, važno je da odmah preduzmete odgovarajuće korake kako biste sprečili dalje širenje nečistoća i potencijalno oštećenje vašeg kupatila. Iako je prva reakcija možda pokušaj da sami rešite problem, važno je shvatiti da odvodni problemi često zahtevaju stručnu intervenciju kako bi se adekvatno rešili.

Pokušaj uklanjanja vode iz wc šolje može samo privremeno rešiti problem, ali neće rešiti uzrok izlivanja. Sledeći put kada pustite vodu, moglo bi doći do još jačeg izliva, što bi dodatno pogoršalo situaciju i može dovesti do ozbiljnijih higijenskih problema.

Izlivanje vode iz wc šolje može biti znak ozbiljnijeg problema sa odvodom, kao što su blokade u cevima, kvarovi u mehanizmu šolje ili čak oštećenja u cevovodu. Samo stručni vodoinstalater može efikasno dijagnostikovati uzrok problema i pružiti odgovarajuće rešenje.

Osim što može izazvati neprijatan miris i širiti zarazu, izlivanje vode iz wc šolje može uzrokovati i materijalnu štetu vašem kupatilu, kao što su oštećenje podova, pločica ili drugih površina. Zbog toga je važno da se problem reši što je pre moguće kako bi se sprečile dalje komplikacije.

U nekim slučajevima, izlivanje vode može biti posledica većeg problema u zgradi, kao što su problemi sa zajedničkim odvodnim sistemom ili oštećenja infrastrukture. U takvim situacijama, saradnja sa ostalim stanarima i upravom zgrade može biti neophodna kako bi se problem rešio na sveobuhvatan način.

Važno je napomenuti da je preventivno održavanje ključno za sprečavanje ovakvih problema u budućnosti. Redovno čišćenje cevi i provera stanja odvodnog sistema mogu pomoći u očuvanju funkcionalnosti i sprečavanju iznenadnih kvarova.

Ukoliko se suočite sa izlivanjem vode iz wc šolje u Čukarici, nemojte oklevati da potražite pomoć stručnjaka. Brza i efikasna intervencija može sprečiti dalje širenje problema i očuvati funkcionalnost vašeg kupatila. Bez obzira na to koliko izgledalo kao mali problem, izlivanje vode iz wc šolje zahteva ozbiljan pristup kako bi se rešio na adekvatan način.

Šta možete da uradite za početak?

Kada ste zatekli ovakav prizor u kupatilu, najbolje što možete da uradite jeste da zavrnete glavni ventil i da nikako ne puštate vodu, koja može napraviti pravu poplavu u vašem kupatilu.

Druga opcija koja će vam pasti na pamet jeste da uzmete vakum gumu, koju sigurno imate u kupatilu i sa nekoliko poteza pokušate da odčepite wc šolju.

Ukoliko vam to nije uspelo, verovatno ćete da upotrebite kućnu sajlu sa kojom ćete takođe pokušavati da uklonite zagušenje.

Ukoliko ni tad ne uspete najbolje rešenje je da pozovete vodoinstalatere.

Zašto je pozivanje vodoinstalatera najbolja odluka u ovoj situaciji?

Intervencija vodoinstalatera je najbolja odluka koju možete doneti u vezi sa svim kvarovima koji se tiču odvoda, kanalizacije i cevi.

Vodoinstalateri su specijalizovani za sve vrste kvarova, imaju puno iskustva i što je najvažnije pravi alat.

Ukoliko smatrate da je situacija hitna, ne čekajte jutro ili radni dan, ukoliko vam se wc šolja zapušila noću ili u sred praznika.

Ukoliko imate zapušenu wc šolju ili bilo koji drugi problem sa cevima, zovite vodoinstalatere. Svaki ozbiljan vodoinstalaterski servis ima službu za hitne intervencije, koja radi u svakom trenutku, 24 sata dnevno.

U čemu je razlika između ručnog i mašinskog otpušavanja wc šolje?

Budimo realni, ručno otpušavanje uz pomoć vakum gume, neče vam biti od neke velike koristi, osim ako je zagušenje dosta blago, te je potrebno samo malo pritiska da se otpuši wc šolja. Mnogo je verovatnije, da vam je potrebno profesionalno otušavanje wc šolje, koje moraju izvesti vodoinstalateri sa licencom.

Mašinsko otpušavanje wc šolje

Vodoinstalateri najčešće primenjuju mašinsko otpušavanje wc šolje, koje se koristi za sve druge odvode, za otpušavanje kade, slivnika, sudopere.

Mašinsko otpušavanje wc šolje podrazumeva primenu mašina koje rade pod visokim pritiskom vode, a jak mlaz vode ispira sve iz cevi i na taj način se vrši otpušavanje wc šolje.

Drugi najčešči metod je upotreba električne sajle, kod  teško dostupnih odvoda. Sajla vrlo precizno vrši odgušenje, tako što najpe stvara prilaz vodi, a zatim i čisti sve naslage sa cevi, kako ne bi došlo do ponovnog zagušenja.

Kako da vam se zagušenje wc šolje više ne ponovi?

Nakon intervencije vodoinstalatera, dobićete mnogo korisnih saveta, kako da opet ne prolazite kroz zagušenje wc šolje.

Vodoinstalateri će vam dati puno korisnih saveta, u vidu održavanja w šolje i stvar koje nikako ne smete da bacate u nju, ako ne želite da se ona opet zapuši.

To se pre svega odnosi na vlažne maramice, ostatke od hrane, ulja, talog od kafe, strane predmete, igračke i rolne toalet papira za koje proizvođači tvrde da se rastvaraju u vodi. Ovo bi trebalo da bude sasvim dovoljno da imate veoma funkcionalnu wc šolju.

Objavljeno pre 2 godine Otpušavanje wc šolje Banovo brdo

Otpušavanje wc šolje nije baš najprijatnija obaveza, ali je to svakodnevni posao za većinu vodoinstalatera. Mnogi se nađu u ovoj nezgodnoj situaciji, pa instinktivno...

Objavljeno pre 2 meseca Otpušavanje wc šolje Cerak

Za intervencije kao što je otpušavanje wc šolje i druge vrste intervencija zadužen je vodoinstalater. Vodoinstalateri su obično zaposleni u servisu koji dežura 24 sata/7 dana u nedelji. Ozbiljniji vodoinstalateri obično...

Objavljeno pre 2 godine Otpušavanje wc šolje Žarkovo

Iako izgleda kao veoma komplikovana procedura, odgušenje wc šolje ne mora biti toliko naporno ni preskupo. Iako bi vam prva pomisa bila da problem...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com