OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE RAKOVICA


Većina nas na teži način nauči da je zabranjeno bilo šta bacati u wc šolju, osim ljudskog otpada i vode.

Kada se desi da nam je potrebno profesionalno opušavanje wc šolje, jer smo godinama u wc šolju bacali ostatke od hrane, ulja, ili vatu, obično ne možemo da preciziramo koliko je zagušenje veliko odnosno kolika je težina tog problema, pa na kraju moramo da pozovemo vodoinstalatera i da nakon popravke budemo odgovorniji prema odvodima, za naše dobro.

 

Ko određuje stepen zagušenja wc šolje?

Ni mi, a ni majstori ne možemo odokativno proceniti koliki je stepen zagušenja u našoj wc šolji, a  mnogi od nas ne znaju ni da li je wc šolja stvarno zapušena.

Slab protok vode ili voda koja ne može da prođe kroz wc šolju, već se podiže iznad nivoa wc šolje, su sigurni znaci da je zagušenje wc šolje u toku.

Zagušenje može biti slabije i jače.

Koliko je stepen zagušenja utvrdiće vodoinstalater koji dolazi na vašu adresu. Odokativno je čak i majstorima teško da to procene, pa oni na početku za otpušavanje koriste slabije alate i kamere za snimanje cevi.

Kako vodoinstalateri procenjuju stepen zagušenja?

Ponekad obična sajla ne pomaže, a majstor ne može da proceni, koji alat će sigurno pomoći u odgušenju, pa se kao prva pomoć, kada to nije moguće otkriti na drugi način, koriste specijalizovane kamere za snimanje cevi.

Glavna funkcija ovih kamera je da snime unutrašnjost cevi i stanje u kojima se one nalaze. Budući da su teško dostupne, kamere su idealne za detekciju.

Kamere imaju najvažniji zadatak, da detektuju mesto zagušenja u kanalizacionim ili vodovodnim cevima, ili da izvrše detekciju curenja vode, odnosno da odrede tačno mesto gde voda curi.

Kamere za preciznu detekciju

Uz pomoć kamera pola posla je već rešeno. Važno je da znamo da se radi o veoma skupoj i osetljivoj opremi, koja iako daje precizne podatke, zahteva rukovođenje od strane stručnih lica, koja su prošla sve potrebne obuke.

Šta vodoinstalateri rade nakon detekcije?

Nakon detekcije, vodoinstalateri prelaze na konkretnu akciju a to je otpušavanje wc šolje. Kada otkriju tačan stepen zagušenja,oni će upotrebiti neki od dostupnih alata za otpušavanje wc šolje.

Ukoliko je zagušenje jačeg inteziteta, vodoinstalater može koristiti električnu sajlu, koja  uz pomoć specijalnih vibracija i poreta probija začepljenje,a istovremeno i čisti nalage na cevima, kako one ne bi ponovo napravile zagušenje, nakon nekog vremena.

Zatim tu su mašine pod pritiskom, koje funkcionišu tako što usmere mlaz pod jakim pritiskom i to dovodi do odgušenja, ma koliko ona bila jaka.

Tu si vozila za mašinsko odgušenje, ukoliko je kanalizaciji potrebno pristupiti spolja. Svi ovi alati primenjuju se nakon detaljne procene cele situacije.

Vodoinstalateri takođe, mogu rešiti i zagušenja na vertikalama i mnogo složenija i jača zagušenja .

Saveti nakon otpušavanja wc šolje

Vodoinstalateri će vam često dati i mnogo korisnih saveta, kako da održavate wc šolju i šta nikako ne sme da dospe u nju.

A ukoliko se toga pridržavate, sigurno nećete imati problem sa zapušenom wc šoljom i dodatnim troškovima za intervencije vodoinstalatera.

Objavljeno pre 11 meseci Otpušavanje wc šolje Košutnjak

Zapušena wc šolja ali i drugi odvodi ne mogu proći bez jasnih pokazatelja. Ukoliko su vaše cevi prohodne, voda otiče normalno kao i drugi otpad koji je predviđen za...

Objavljeno pre 11 meseci Otpušavanje wc šolje Miljakovac

Bez obzira da li ste u svom stanu ili tuđem objektu, neophodno je ponašati se odgovorno i ne bacati u odvode ono što ne bi trebalo. Ukoliko se pitate šta je ono...

Objavljeno pre 11 meseci Otpušavanje wc šolje Vidikovac

Kada se suoči sa zapušenom wc šoljom, većina ljudi želi samo da što pre reši problem zapušene wc šolje, koja značajno može remetiti vašu svakodnevnicu. Pored toga...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com