OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE GROCKA


Vodoinstalateri su svakodnevno u prilici da rade različite vrste intervencija. Sve one su mahom u vezi sa cevima i vodovodnim instalacijama.

Kod cevi se obično javljaju dve vrste problema. Jedan je u vezi sa oštećenjem i pucanjem cevi, što rezultira izlivanjem vode, što je jako veliki problem, a druga vrsta intervencija je u vezi sa zagušenjem odvoda, gde je potrepno izvršiti otpušavanje cevi. Zato je i otpušavanje wc šolje jedna od najtraženijih usluga.

 

Zašto je otpušavanje wc šolje jedna od najčešćih vodoinstalaerskih intervencija?

Toalet je nešto što svakodnevno koristimo,a vrlo često u njega namerno ili ne bacamo i otpad koji nije namenjen za wc šolju, a to su uglavnom predmeti koje koristimo u kupatilu, poput vate, štapića za uši, vlažnih maramica, koje sigurno dovode do začepljenja wc šolje, jer se jako teško rastvaraju u vodi, odnosno ne rastvaraju se.

Pored higijenskih potrepština u wc šolji završavaju i ostaci od hrane ulja i guste tečnosti, čiji je sastav takav da u kontaktu sa vodom nabubre i time stvaraju dodatnu prepreku, te vodoinstalateri imaju pune ruke posla.

Šta možete da očekujete od vodoinstalatera, ako nikada niste imali iskustva sa popravkama ove vrste?

Glavno pravilo je da kad god vam nešto deluje sumnjivo, uvek prvo pozovete vodoinstalatera. Možda i ne znate, ali pozivom možete sprečiti i mnogo veću štetu nego što se na prvi pogled čini. Iako mnogi zaziru od poziva, dolazak vodoinstalatera je u potpunosti besplatan, naplaćuje se samo usluga koja je potrebna kako bi se rešio problem koji imate.

Vodoinstalaterski servisi imaju i hitnu službu, koja funkcioniše tako da rešava hitne slučejeve u bilo koje doba dana ili noći. Budući da toalet morate da koristite često, moraćete da pozovete vodoinstalatera.

Sporo oticanje vode ili voda koja uopšte ne prolazi kroz odvod kada je pustite, neće se rešiti samo od sebe, a teško da wc šolju možete otpušiti sami, tako da je angažovanje vodoinstalatera jedina sigurna i isplativa opcija na duži rok.

U čemu je razlika između samostalnog otpušavanja wc šolje i profesionalnog otpušavanja wc šolje?

Iako mnogi vole da budu sami svoj majstor, čak iako uspete sami da rešite problem zagušenja wc šolje, to sigurno neće biti trajno rešenje.

Ljudi se obično služe instant metodama, koje istina, mogu biti efikasne, ukoliko je zagušenje samo površinsko i nije zagušenje koje je nastajalo više meseci ili godina, tj nisu prisutne tvrdokorne naslage kao rezultat tog zagušenja, koje se jedino mogu probiti i odstraniti profesionanim mašinama.

Sa druge strane imamo profesionalnu intervenciju vodoinstalatera koji će uraditi trajno otpušavanje wc šolje, zahvaljujući namenskim alatima i mašinama koje služe za to, kao što su električna sajla ili mašina koja radi pod pritiskom.

Takođe zagušenja wc šolje su ponekad toliko komplikovana da je teško detektovati tačno mesto zagušenja, ali majstori i za to imaju odgovarajuću opremu, a to su specijalizovane kamere za snimanje cevi, pomoću kojih se vrši profesionalna detekcija curenja vode ili detekcija mesta zagušenja.

Pomoću ovih kamera, vodoinstalateri znaju sa koje strane mogu da priđu problem zagušenja, ali i dobijaju pravu informaciju o stepenu i količini zagušenja što diktira i alat kojim će obaviti otpušavanje wc šolje.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com