OTPUŠAVANJE CEVI


Zapušene cevi mogu izazvati veoma velike probleme na višem nivou. Zapušene cevi nisu samo uzrok slabog protoka ili neostatka protoka vode, već se u njima može napraviti pritisak koji može dovesti do pucanja cevi, a samim tim i do njihovog izlivanja.

Kada cevi puknu a voda iz njih se izlije, ona može stvoriti veliku materijalnu štetu. Voda se razlije unutar zidova a često se samo mesto pucanja cevi teško otkriva, što dodatno otežava saniranje kvara.

Kao što znamo sve vodovodne i kanalizacione cevi su povezane u jednu mrežu, te je planiranje vodovodne instalacije i pravilna instalacija kvaltetetnih cevi, jedna od najvažnijih faza prilikom adaptacije ili renoviranja objekta. Kada su cevi u pitanju, najčešće govorimo u renoviranju kupatila ili kuhinje, gde se greške u instlaciji najčešće dešavaju.

 

Otpušavanje kanalizacionih cevi

Kao što znamo nestručnim rukovanjem sanitarija i bacanja u odvod svakakvog nerastvorivog materijala, rizikujemo da u jednom trenutku nastane zagušenje u kanalizacionim cevima.

Ponekad su ta zagušenja manja i jednostavnija i njih možete rešiti i sami, jednostavnom upotrebom vakum gume ili nekim od preparata koji se mogu kupiti u prodaji.

Najčešće je najbolje rešenje da pozove naš vodoinstalaterski servis.

Možemo da rešimo sve vrste zagušenja kanalizacionih i vodovodnih cevi, posedujemo namoderniju opremu i dugogodišnje iskustvo i dostupni smo vam 24 sata/7 dana u nedelji.

 

Ukoliko su vaš problem kanalizacione cevi, imamo nekoliko načina da rešimo njihovo zagušenje i pucanje cevi.

Ukoliko procenimo da je to neophodno, prvo ćemo upotrebiti profesionalne kamere za snimanje kanalizacionih cevi, kako bismo lakše ustanovili njihovo stanje i jednostavnije došli do informacija o mestu gde je nastalo zagušenje ili gde je došlo do curenje vode u cevima.

Šta je najefikasnije za otpušavanje kanalizacionih cevi?

Kada smo optičkim kamerama koje su specijalizovane za snimanja kanalizacionih cevi ustanovili gde je nastalo zagušenje, primenićemo neku od tehnima za efikasno odgušenje kanalizacionih cevi.

Odgušenje kanalizacije pod pritiskom se vrši uz pomoć posebne mašine, koja radi pod pritiskom.  Odgušenje kanalizacije sajlom takođe, daje odlične rezultate.

Sajla može, ne samo otkloniti prepreku vodi, već i sastrugati sve naslage sa cevi, kako ne bi ponovo došlo do zakrčenja, naravno pod uslovom da se pridržavamo svih saveta.

Otpušavanje vodovodnih cevi

Za otpušavanje vodovodnih cevi takođe bi trebalo da pozovete vodoinstalatera. Kada se jave problem sa napuklim cevima, zagušenjem u cevi, to je obično znak da cevi nisu dobrog kvaliteta ili da majstori koji su radili na postavljanju vodovodne instalacije nisu dobro uradili posao.

Kod cevi obično nailazimo na dve vrste problema, zagušenje i curenje vode iz cevi.

Kako bismo to efikasno dijagnostikovali, koristimo specijalne kamere za detekciju curenja vode i detekciju pukotina i unutrašnjem stanju cevi.

Za vodovodne cevi, pretežno se koriste termalne kamere koje rade na osnovu temperature vode.

Da je u cevima topla ili vruća voda saznajemo na osnovu crvene signalizacije na ekranu, ako je u cevima hladna voda na ekranu će se pojaviti zeleno ili plavo svetlo.

Kada  je potrebna hitna intervencija?

Kako da znate da je u cevima prisutno zagušenje ili da je došlo do pucanja cevi. Jednostavnim promatranjem možete to jednostavno ustanoviti.

Ukoliko voda sporo otiče u lavabou ili sudoperi, jasno je da negde u cevima postoji zagušenje.

Ponekad je zagušenje mnogo teže i potrebno je koristiti mnogo invanzivnije metode koji garantovano daju rezultate.

Da je došlo do pucanja cevi prepoznaćete po vlažnim delovima zida, na mestima gde je došlo do izlivanja vode. Izlivanja može biti manjeg i jačeg inteziteta a zahteva da se intervencija uradi što pre kako bi se uradila sanacija i po potrebi zamena dotrajalih cevi.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com