OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE VRAČAR


Jedna od najčešćih intervencija vodoinstalatera jeste otpušavanje wc šolje.

Glavni razlog zagušenja wc šolje je što često u nju bacamo stvari koje se ne mogu rastvoriti u vodi i kao takve prave prepreku vodi, koja ne može da prođe, već se zadržava i to jeste potencijalna opasnost od izlivanja fekalne vode ali i bakterija u vašem kupatilu.

Otpušavanje wc šolje na Vračaru je usluga koja se često traži zbog uobičajenih problema s zagušenjem. Često se suočavamo s tim da u wc šolju bacamo stvari koje nisu predviđene za to, poput higijenskih uložaka, vlažnih maramica ili čak papira koji nije namenjen za upotrebu u wc šolji. Takvi predmeti mogu stvoriti prepreku u cevima, što rezultira začepljenjem i otežanim protokom vode. Iz tog razloga, važno je pridržavati se osnovnih pravila o tome šta sme, a šta ne sme da se baca u wc šolju kako bismo izbegli ovakve neprijatnosti.

Osim toga, nagle promene temperature vode mogu doprineti stvaranju vakuma u cevima, što takođe može uzrokovati zagušenje. Starije instalacije takođe mogu biti podložne oštećenjima i stvaranju naslaga, što dodatno otežava protok vode. Zato je redovno održavanje važno kako bi se sprečile veće komplikacije.

Kada dođe do zagušenja, pozivanje vodoinstalatera je najbolja opcija, jer stručnjaci imaju potrebnu opremu i znanje da efikasno reše problem. Osim toga, pokušaji samostalnog rešavanja problema mogu samo pogoršati situaciju ili čak uzrokovati dodatna oštećenja na instalacijama. Vodoinstalateri na Vračaru obično koriste specijalizovane alate poput creva pod pritiskom ili vakuumskih pumpi kako bi oslobodili cevi od zagušenja.

Važno je napomenuti da se neki od ovih alata mogu koristiti samo od strane obučenih stručnjaka kako bi se izbegle eventualne povrede ili dodatna oštećenja na instalacijama. Nakon otpušavanja, preporučuje se dodatno čišćenje i dezinfekcija wc šolje kako bi se uklonile sve bakterije i neprijatni mirisi koji su se nakupili tokom zagušenja. Redovno održavanje i pridržavanje osnovnih pravila o korišćenju wc šolje su ključni za očuvanje funkcionalnosti vodovodnih instalacija i sprečavanje neželjenih problema u budućnosti.

Otpušavanje wc šolje može biti neugodno iskustvo, ali uz pravovremenu intervenciju stručnjaka može se brzo i efikasno rešiti, ostavljajući vaše kupatilo čistim i funkcionalnim.

Koje stvari koje bacate sigurno dovode do zagušenja wc šolje?

Možda niste znali ali kolut koji ostane od toalet papira, za koji proizvođači tvrde da se može rastvoriti u vodi, se taloži i može biti prava opasnost za odvod.

Baš kao i vlažne maramice, za koje je potrebno nekoliko stotina godina da se rastvore u vodi, a koje ljudi svesno ili nesvesno bacaju, često ih mešajući sa toalet papirom, koji je tako napravljen da se rastvara u vodi.

Druga najopasnija stvar jesu ostaci hrane, kao i razna ulja, gusti ostaci hrane, soc od kafe.

Sve to se veoma teško može rastvoriti i ukoliko imate naviku da ostatke od ručka bacite u w šolju, računajte da će vam posle nekoliko meseci biti potrebno odgušenje wc šolje.

Šta kada do zagušenja ipak dođe?

Ukoliko voda sporo prolazi kroz wc šolju ili se izliva iz w šolje, jasno je da je došlo do zagušenja. Ono može biti jače ili slabije, a od stepena zagušenja, zavisiće i odabir alata koji koristi vodoinstalater.

Kako izgleda sama intervencija?

Ukoliko niste uspeli sami da odgušite wc šolju, a voda preti da se izlije i napravi vam havariju u kupatilu, to je hitna intervencija koju ne smete odlagati.

Voda koja se prelije iz wc šolje, može dovesti do širenja bakterije i zaraze u vašem domačinstvu, a nakon toga trebaće vam mnogo veća pomoć za čišćenje, nego što je to intervencija vodoinstalatera.

Naši vodoinstalateri će izaći na teren, odnosno doći na vašu adresu, bez obzira da li je u pitanju poslovni ili privatni prostor. Važn je da znate da dok vodoinstalater ne završi svoj posao, nećete moći da koristite toalet, niti vodu u objektu.

Naši iskusni vodoinstalteri, uvek dolaze spremni. Sa sobom imaju svu neophodnu opremu, alat i znanje. Za nekolio minuta rešiće problem odgušenja upotrebom jednog od alata za odgušenje.

Čime vodoinstalateri vrše otpušavanje wc šolje?

Mašinsko otpušavanje wc šolje je najdelotvornija tehnika i garantuje sigurno odgušenje, čak i u najkomplikovanijim slučajevima. Ono se takođe koristi i kod zapušene kade, zapušenog slivnika ili sudopere.

Otpušavanje w šolje električnom sajlom je druga korisna metoda. Uz pomoć vibracija elektrina sajla radi tako što prodire kroz najgušća zagušenja, a zatim i skida sve naslage sa cevi, koje takođe mogu brzo da naprave novo zagušenje, ako se ne očiste tokom intervencije.

Otpušavanje wc šolje vakum gumom se koristi za blaža zagušenja. Obično sva domačinstav imaju vakum gumu u kupatilu i ona služi za prvu pomoć, ukoliko je zagušenje slabije.

Vakum koji se stvori izvlači materije napolje pod pritiskom i na taj način se vrši pritisak na naslage koje na kraju popuste i cevi su ponovo prohodne, a vi ponovo možete koristiti toalet.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com