OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE BORČA


Kada se suočite sa problemom zagušenja wc šolje u Borči, važno je shvatiti da to može biti znak ozbiljnijih problema u vašem domu ili čak u samoj zgradi. Otpušavanje wc šolje nije samo neprijatno iskustvo, već može ukazivati na šire infrastrukturne probleme koji zahtevaju pažnju.

Jedan od čestih uzroka zagušenja u višestambenim zgradama poput onih u Borči može biti problem sa zajedničkim odvodnim sistemom. Ako se u stanu iznad ili ispod vas pojavi problem sa odvodima, to može uticati i na vašu wc šolju, što zahteva koordinaciju sa ostalim stanarima i upravom zgrade kako bi se problem rešio efikasno.

Pored problema sa zajedničkim odvodnim sistemom, zagušenje wc šolje u Borči može biti rezultat nakupljanja otpadaka koji se talože unutar cevi tokom vremena. Redovno čišćenje cevi može pomoći u sprečavanju ovih nakupina i smanjiti rizik od zagušenja.

Važno je naglasiti da brzo reagovanje na znakove zagušenja može sprečiti širenje nečistoća i neprijatnih mirisa u vašem domu. Ignorisanje problema može dovesti do daljih komplikacija kao što su curenje vode ili čak poplave, što može prouzrokovati ozbiljne štete po vaš stan i imovinu.

U nekim slučajevima, zagušenje wc šolje može biti uzrokovano i stranim predmetima koji su nehotice bačeni u šolju, poput vlažnih maramica, higijenskih uložaka ili papira. Ovi predmeti mogu se zaglaviti unutar cevi i stvoriti blokadu koja otežava normalno pražnjenje šolje.

Kada se suočite sa zagušenjem wc šolje u Borči, važno je da ne pribegavate rešenjima koja mogu dodatno oštetiti cevi ili uzrokovati veće probleme. Umesto toga, preporučljivo je da se obratite stručnom vodoinstalateru koji će koristiti prave alate i tehnike za rešavanje problema na siguran i efikasan način.

Takođe, preventivno održavanje može biti ključno u sprečavanju budućih problema sa wc šoljom. Redovno čišćenje površine šolje i periodično korišćenje sredstava za čišćenje cevi mogu pomoći u održavanju funkcionalnosti sistema za odvod.

Ukoliko primetite bilo kakve znakove zagušenja ili problema sa wc šoljom u Borči, važno je da odmah reagujete i potražite pomoć stručnjaka. Očuvanje funkcionalnosti odvoda i higijene u vašem domu treba biti prioritet, a to se najbolje postiže redovnim održavanjem i pravovremenim reagovanjem na probleme.

 

Otpušavanje wc šolje u zgradama

Kada živite u zgradi, stvar postaje dosta kompleksnija, jer su svi stanovi povezani jednim kanaliazacionim sistemom, što znači da ako zagušenje nastane u jednom stanu, to če se odraziti na ceo sistem i obrnuto.

Tako da morate još više voditi računa o tome šta sve bacate u wc šolju. Vata, vlažne maramice, štapići za uši, sve su to stvari koje se pogubne za wc šolju i odvode i dovode do zagušenja.

Kada do zagušenja već dođe, tada na scenu stupaju iskusni vodoinstalateri. Otpušavanje cele vertikale u zgradi je dosta kompleksnije nego otpušavanje wc šolje u samo jednom objektu.

Mašinsko otpušavanje wc šolje

Kada se desi zagušenje na nivou zgrade, vodoinstalateri ne mogu raditi odokativnu detekciju mesta gde je nastalo zagušenje, već za detekciju moraju da koriste profesionalne kamere za snimanje cevi.

U cilju utvrđivanja stanja kanalizacionih cevi, koriste se optičke kamere. Glava kamere prolazi kroz cev i emtituje snimak na ekranu, gde jasno možemo da gledamo stanje cevi. To je veoma efektan način, da vodoinstalateri otkriju tačno mesto zagušenja.

Nakon precizne detekcije, majstori se najčešće odlučuju za odgušenje wc šolje pod pritiskom. Ovo podrazumeva odgušenje pod veoma jakim pritiskom od 250 bara, a tačno usmeren mlaz vode veoma uspešno otklanja sve nečistoće u cevi.

Ponekad se odgušenje radi woma vozilima, kada je potrebno pristupiti kanalizaciji sa spoljne strane. Drugi korisni alati su električna sajla, čijim se vibracijama uspešno stvara otvor, ali i čiste naslage sa cevi.

Kako možete sprečiti zagušenje wc šolje?

Zagušenje wc šolje možete sprečiti, pre svega tako što ćete voditi računa o tome šta bacate u wc šolju, ali i druge odvode. Ponekad se desi da zagušenje nastane u slivniku, a da se to odrazi i na wc šolju i na kadu, pa se zapuše svi odvodi.

Kako se to ne bi desilo u wc šolju ne smete bacati vlažne maramice, vate, štapiće za uši, kao ni ostatke hrane, ulja i soca od kafe i sve druge nerastvorive materije.

U sudoperu takođe se ne smeju bacati ostaci hrane ili bilo koji čvrsti delići.

Kada govorimo o kadi ili tuš kabini, tu su najveći problem ostaci sapuna i drugih gustih preparata, kao i dlake koje u najvećem broju slučajeva naprave problem. Važno je da saslušate savete vodoinstalatera i da nakon intervencije odgušenja, vodite računa o tome šta sve bacate u wc šolju.

Malo pažnje, svakog dana sprečiće ovakav tip intervencije. Mnogi su to naučili na teži način, mada problem je ponekad i u onim domaćinstvima gde žive deca, jer oni neretko bacaju razne igračke, komadiće ili sitne predmete sasvim slučajno. Ipak, to je dovoljno da nstane potpuno zagušenje, a obično se radi o ozbiljnim intervencijama, koje se ako živite u zgradi mogu odraziti i na druge objekte.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com