OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE BORČA


Otpušavanje wc šolje je neprijatan i zahtevan problem koji nastaje, onda kada ste nemarni prema wc šolji, odnosno odvodima.

Ponekad problem ne mora biti u vašem stanu, već u stanu iznad ili ispod vas ali će svakako uticati i na vaš toalet, ukoliko živite u zgradi.

 

Otpušavanje wc šolje u zgradama

Kada živite u zgradi, stvar postaje dosta kompleksnija, jer su svi stanovi povezani jednim kanaliazacionim sistemom, što znači da ako zagušenje nastane u jednom stanu, to če se odraziti na ceo sistem i obrnuto.

Tako da morate još više voditi računa o tome šta sve bacate u wc šolju. Vata, vlažne maramice, štapići za uši, sve su to stvari koje se pogubne za wc šolju i odvode i dovode do zagušenja.

Kada do zagušenja već dođe, tada na scenu stupaju iskusni vodoinstalateri. Otpušavanje cele vertikale u zgradi je dosta kompleksnije nego otpušavanje wc šolje u samo jednom objektu.

Mašinsko otpušavanje wc šolje

Kada se desi zagušenje na nivou zgrade, vodoinstalateri ne mogu raditi odokativnu detekciju mesta gde je nastalo zagušenje, već za detekciju moraju da koriste profesionalne kamere za snimanje cevi.

U cilju utvrđivanja stanja kanalizacionih cevi, koriste se optičke kamere. Glava kamere prolazi kroz cev i emtituje snimak na ekranu, gde jasno možemo da gledamo stanje cevi. To je veoma efektan način, da vodoinstalateri otkriju tačno mesto zagušenja.

Nakon precizne detekcije, majstori se najčešće odlučuju za odgušenje wc šolje pod pritiskom. Ovo podrazumeva odgušenje pod veoma jakim pritiskom od 250 bara, a tačno usmeren mlaz vode veoma uspešno otklanja sve nečistoće u cevi.

Ponekad se odgušenje radi woma vozilima, kada je potrebno pristupiti kanalizaciji sa spoljne strane. Drugi korisni alati su električna sajla, čijim se vibracijama uspešno stvara otvor, ali i čiste naslage sa cevi.

Kako možete sprečiti zagušenje wc šolje?

Zagušenje wc šolje možete sprečiti, pre svega tako što ćete voditi računa o tome šta bacate u wc šolju, ali i druge odvode. Ponekad se desi da zagušenje nastane u slivniku, a da se to odrazi i na wc šolju i na kadu, pa se zapuše svi odvodi.

Kako se to ne bi desilo u wc šolju ne smete bacati vlažne maramice, vate, štapiće za uši, kao ni ostatke hrane, ulja i soca od kafe i sve druge nerastvorive materije.

U sudoperu takođe se ne smeju bacati ostaci hrane ili bilo koji čvrsti delići.

Kada govorimo o kadi ili tuš kabini, tu su najveći problem ostaci sapuna i drugih gustih preparata, kao i dlake koje u najvećem broju slučajeva naprave problem. Važno je da saslušate savete vodoinstalatera i da nakon intervencije odgušenja, vodite računa o tome šta sve bacate u wc šolju.

Malo pažnje, svakog dana sprečiće ovakav tip intervencije. Mnogi su to naučili na teži način, mada problem je ponekad i u onim domaćinstvima gde žive deca, jer oni neretko bacaju razne igračke, komadiće ili sitne predmete sasvim slučajno. Ipak, to je dovoljno da nstane potpuno zagušenje, a obično se radi o ozbiljnim intervencijama, koje se ako živite u zgradi mogu odraziti i na druge objekte.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com