OTPUŠAVANJE TUŠ KABINE


Otpušavanje tuš kabine spada u objedinjenu uslugu, koju vodoinstalateri zovu otpušavanje kanalizacije.

Sve otpadne vode prolaze kroz jedinstveni kanalizacioni sistem u kome neretko dolazi do zagušenja.

 

Koliko je često zagušenje tuš kabine i kako da ga prepoznamo?

Tuš kabina je nešto što svakodnevno koristimo, a nemogućnost da koristimo tuš kabinu, odnosno da se kupamo u nama izaziva nelagodu.

Uzroci zagušenja svakako dolaze od nerastvorivih čestica koje se nađu u slivniku, a najčešće je to kosa koja otpadne nakon kupanja, naslage sredstava za negu, sapuna i drugih preparata.

Kako bismo sprečili zagušenje, dovoljno je da povedemo računa o ovim stvarima i iza sebe očistimo slivnik, nakon svakog kupanja.

Malo naslaga neće napraviti problem, ali ako ne čistite slivnik redovno, sve te materije će otiči sa vodom i zaglaviti se negde u odvodu stvarajući prepreku. Ta prepreka vremenom postaje sve veća, sve dok ne napravi totalno zakrčenje.

Kako rešiti problem sa zapušenom tuš kabinom?

Iako postoje mnogobrojni brzi recepti, koje možete primeniti u kućnim uslovima na taj način pokušati da otklonite zagušenje.

Ovakvi pokušaju se često završe neuspehom, ukoliko se radi o težim zagušenjima. istina, različiti preparati i vakum guma pomažu ako su zagušenja slabija ali problem ćete dubinski rešiti tek kada pozovete vodoinstalatere koji imaju profesionalnu opremu za odgušenje kanalizacije.

Na koji način vodoinstalateri uspevaju da reše problem zagušenja tuš kabine?

Vodoinstalateri  koji se bave odgušenjem imaju jako puno iskustva ali sve potrebne licence da bi se bavili ovim poslom.Takođe u svom radu koriste i različite mašine i opremu koja ima pomaže u dijagnostikovanju kvara.

U tom smislu vodoinstalaterim pomažu specijalizovane kamere za snimanje cevi, koje uspešno i za veoma kratko vreme detektuju kvar.

Pojedine kamere se koriste isključivo za kanalizacione cevi, kakva je optička kamera, koja može snimiti do čak 30 metara dužine cevi i dati veoma kvalitetan snimak koji pokazuje tačno mesto gde je nastalo zagušenje u cevima, ali i mesto gde je curi voda u cevima. Kako bi se izbegli suvišni radovi, vodoinstalateri mogu nakon snimka odrediti koju će mašinu koristiti za odgušenje.

Na koji način se može uraditi odgušenje tuš kabine?

Za teža zagušenja koja zahtevaju malo veći pritisak i jače mašine, koriste se mašine za otpušavanje pod pritiskom, električne sajle koje su veoma efikasne i čiste sve naslage nastale u cevima i po potrebi woma vozila za najteža zagušenja.

Čišćenje slivnika

Čišćenje slivnika i otpušavanje slivnika je jedna od najčešćih intervencija kada su u pitanju tuš kabine i lavaboi. Slivnici se čiste veoma jednostavno, a problem često nastaje između slivnika i odvoda, pa u tom delu često dolazi do zagušenja.

Slivnik se neretko mora i zameniti, ali nakon samo nekoliko  minuta i čišćenja slivnika, tuš kabina je opet prohodna kao ranije. ovde se radi o nešto lakšem slučaju, gde nije potrebno zadirati duboko u cevi i tako činiti intervenciju mnogo složenijom i kompleksnijom.

Uvek se savetuje da celu popravku prepustite vodoinstalaterima, jer svojim nestručnim rukovanjem možete dodatno pogoršati problem.

Vodoinstalaterski servis dostušan vam je 24 sata, i danju i noću, ukoliko ustanovima da je sitaucija urgentna i neodložna.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com