SNIMANJE VODOVODNIH CEVI KAMEROM


Kada adaptirate prostor ili ulazite u novi renoviran objekat, sigurno ne razmišljate o potencijalnim problemima u vezi sa vodovodnim instalacijama.

Ulaskom u novi stan, vi vidite moderan, sveže okrečen prostor, u koji jedva čekate da se uselite.

Budući da je planiranje i postavka vodovodne i elektro instalacije, jedna od najvažnijih faza prilikom gradnje i adaptacije jednog objekta, dešava se da ova faza često ne bude urađena kako bi trebalo.

Nestručni majstori, oprema i cevi lošeg kvaliteta mogu vam napraviti problem koji se jako teško sanira.

Nakon nekoliko meseci, možda ste u svom novom kupatilu primetili da iz njega curi voda, a da su zidovi vlažni i da se često ta vlaga može preneti i na stan ispod ili iznad vas. Time rizikujete da uništite svoj novi stan ali i komšijski stan.

Problemi sa cevima su mnogo komplikovaniji, jer su one skrivene daleko iza slojeva maltera i pločica.

Do njih je veoma teško stići, a nekada, kada se javi problem curenja vode, bilo je neophodno da se ruši ceo objekat, što je finansijski i vremenski neisplativo.

Danas, zahvaljujući novoj tehnologiji za snimanje cevi, koju posedujemo, stvari su daleko jednostavnije. I dalje ima šuta i lupanja, ali daleko manje. Ceo proces je mnogo efikasniji i moderniji.

Kako bi se detekcija oštećenja u cevima i pronalazak mesta curenja vode ili zapušenja u cevima obavila daleko jednostavnije, na raspolaganju su nam kamere za snimanje cevi, najnovije generacije.

Posedujemo kamere najvišeg kvaliteta, koje se razlikuju po načinu na koje rade i vrsti cevi za koju služe.

Kada je u pitanju snimanje vodovodnih cevi kamerom, ono je potrebno kako bi se ustanovilo mesto gde nastaje curenje vode u cevi, obično zbog loših spojeva i oštećenja cevi ili mesto gde je nastalo zagušenje cevi, te voda ne može neometano da prolazi.

Snimanje kamerom se koristi i preventivno, kako bi se sagledalo stanje cevi u trenutku kada se problem još nije pojavio, a ova opcija je veoma korisna, jer daje podatke, na osnovu kojih možemo preventivno da delujemo i sprečimo buduće kvarove.

Kamere koje ovom prilikom koristimo, za snimanje vodovodnih cevi su termalne kamere i geofon.

Termalne kamere koristimo u domaćinstvima i poslovnim prostorima, dakle u zatvorenim objektima. One veoma preizno detektuju mesto curenja vode i daju informacije, na osnovu temperature vode. Zelenom i plavom lampicom na ekranu  se signalizira da je u cevima hladna voda, dok se crvenom lampicom signalizira da je u cevima vruća ili topla voda.

Kada je u pitanju otvoreni spoljni prostor, za ispitivanje vodovodnih cevi, koristimo i geofon.

Geofon se koristi tako što se zabode u beton od zida ili poda, ili u zemlju ako se koristi za spoljnu detekciju.

Profesionalno lice na osnovu frekvencija koje proizvodi šumove, saznaje relevantne informacije o tačnom mestu, gde se nalazi zakrčenje ili curenje vode i određuje mesto, gde će se početi sa kopanjem.

Važno je da znate, da ove kamere najnovije tehnologije, mogu da koriste samo edukovana lica koja poseduju licencu za korišćenje kamera i pravilno tumačenje informacija koje se dobijaju ovim putem.

Budući da posedujemo sve potrebne kamere koje se trenutno mogu nači na tržištu, možemo da odgovorimo na sve izazove i zahteve naših klijenata, bez obzira da li su to pravna ili fizička lica.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com