OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE MLADENOVAC


Kada primetimo da voda i ljudski otpad baš i ne prolaze kroz odvod kako bi trebalo, sigurno je da će većina nas ovu intervenciju odlagati, sve dok wc šolja koliko toliko funkcioniše.

Ipak, u pojedinim situacijama, više ne možemo da okrećemo glavu na drugu stranu i pravimo se kao da je sve u redu. Prvi razlog je taj što voda iz wc šolje preti da se izlije iz nje, osećaju se neprijatni mirisi, koji se ne mogu ignorisati, ili voda jednostavno suviše sporo otiče.

 

Koji simptomi ukazuju na to da će nam sigurno biti potrebno profesionalno otpušavanje wc šolje?

Kada se suočimo sa ova tri pokazatelja da sa wc šoljom definitivno nešto nije u redu, odnosno sa kompletnim kanalizacionim sistemom, koji je evidentno zapušen, veliki broj nas na poslednjem mestu odlučuje da je vreme da pozovu vodoinstalatera, već rade sve kako bi problem rešili sami.

Budući da je najveći procenat  nas amatera, koji nismo profesionalni vodoinstalateri, mi na sve načine pokušavamo da nađemo neko alternativno rešenje. Prvi pokazatelj koji je očigledan znak da nešto nije u redu su neprijatni mirisi.

Neprijatni mirisi potiču iz naslaga koje su se stvorile u cevima, a usled puštanja vode ti ostaci hrane pomešani sa fekalijama nisu mogli da prođu, već su napravili barijeru, odnosno zapušenje wc šolje. 

Drugi simptom jeste sporo oticanje vode. Sporo oticanje vode, rezultat je delimične prepreke odnosno delimičnog zagušenja. Cevi nisu sasvim zapušene, ali ni sasvim prohodne, tako da očigledno postoji određeni stepen zagušenja. Sporo oticanje vode je povezano sa neprijatnim mirisima.

Treći jasan pokazatelj da vam je potrebna profesionalna intervencija jeste totalno zagušenje ili činjenica da voda neće da prođe kroz odvod nego se vraća i neretko preliva iznad nivoa wc šolje.

Kako rešiti problem zagušenja wc šolje?

Istina je da se određena zagušenja, mogu rešiti i alternativnim putem tzv kućnim alatom, ili nekim od gotovih sredstava za otpušavanje wc šolje, ali samo u slučaju da zagušenje nije većeg inteziteta.

Ukoliko je zagušenja manje ili je ono nastalo u neko skorije vreme, tada će naslage biti mekše i moćiće da se speru za određenim sredstvom ili da se sastružu sa kućnom sajlom ili da se otklone vakum gumom.

U svakom drugom slučaju, najbolja opcija je da pozovete vodoinstalatera, koji ne samo da ima znanja i iskustva, već i profesionalni alat i mašine za svaku intervenciju pa i otpušavanje wc šolje.

Koji alati i mašine su za profesionalno otpušavanje wc šolje?

Najefikasnije i najkorišćenije mašine i alati su električna sajla i mašina koja radi pod pritiskom.

Električna sajla veoma efikasno prodire u zagušenje i pravi otvor, kako bi voda mogla da prolazi ali i može da ukloni sve naslage iz cevi, koje, ukoliko ostanu opet mogu da naprave novo zagušenje.

Drugi način je mašina koja radi pod pritiskom od 250 bara i koja koristi jasno usmeren mlaz vode koji pod određenim pritiskom ima moć da ispere sve nečistoće i otkloni sve prepreke.

Zato ukoliko želite funkcionalan toalet što pre, najbolje je da pozovete profesionalnog vodoinstalatera, koji ima iskustva i može pronači najefikasniji način za otpušavanje u datom trenutku.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com