OTPUŠAVANJE OLUKA


Oluci su još jdan važan segment kanalizacionog sistema. Iako se nalaze spolja, njihovi uzroci zagušenja često se nalaze u spoljnim zagađivačima, poput prašine, peska, granja i lišća koju nanose vetrovi a talože se u olucima i prave prepreku kišnici.

 

Ko je zadužen za otpušavanje oluka?

Baš kao što veoma efikasno rešavamo problem zapušene kanalizacije, tako nudimo i uslugu otpušavanja oluka. Otpušavanje oluka se takođe radi specijalnim alatima, kojima veoma uspešno otklanjamo sve ono što je do zagušenja dovelo.

U jesen i zimu, intervencija čišćenja oluka je nešto učestalija, zbog lišća koje pojačano opada sa grana, jačeg vetra koji nanosi prašinu i zemlju i kiša koje mogu napraviti ozbiljan problem.

Kakve probleme možete da očekujete ako nemate oluke ili su vam oluci oštećeni?

Oluci su veoma važni,a najčešće se poslednji montiraju prilikom izgradnje zgrade ili kuće.

Ukoliko ih nema kiša će jednim delom kvasiti malter, što će dovesti do pojačane vlage i oštećenja na objektu.

Zato, ukoliko oluci postoje a nisu funkcionalni prouzrokovaće to da kiša neće moći da se sliva pravilno, već će se zadržavati u olucima.

Kako se radi otpušavanje oluka?

Otpušavanje oluka se u najvećem broju slučajeva vrši mašinama koje rade pod pritiskom.

Pod velikim pritiskom vode preko 250 bari, jak mlaz vode se usmerava u oluk i na taj način se čisti. Ove mašine se često koriste i za odgušenje kanalizacije. Voma vozila regulišu cev koja se uvlači unutra i generiše pritisak vode.

U pitanju je veoma jak mlaz koji ima moć da ispere sve nečistoće iz oluka.

Ponekad se čišćenje radi ručno, ukoliko je u oluku neki komad štapa ili neki veći komad kamena, koji se ne može pomeriti vodom, već samo ručno otkloniti.

Otpušavanje oluka može se raditi i uz po moć električne sajle, koja veoma efikasno može očistiti unutrašnjost oluka.

Važno je da redovno radite održavanje oluka, a najbolje vreme je za to kraj leta, dok još nije došlo do zimskih nanosa, kada je svaka intervencija teža.

Da li je otpušavanje oluka hitna intervencija?

Iako tako ne deluje otpušavanje oluka može biti hitna intervencija, naročito ako je oluk već bio zapušen, a došlo je vreme veikih nanosa snega, kiša, vetra koji mogu stvoriti dodatne probleme. tada velika količina vode može dospeti do zidova i izazvati veliku vlagu u objektu.

Zato je poziv vodoinstalateru jedino rešenje, ukoliko ne možete sami da otpušite oluk, jer nemate adekvatnu opremu za otpušavanje.

Uslugu otpušavanja oluka radimo kako za pravna, tako i za fizička lica.

Možete nas uvek pozvati, jer na raspolaganju su vam kvalifikovani stručnjaci, sa veoma kvalitetnom opremom.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com