OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE SAVSKI VENAC


Vodoinstalateri su svakodnevno angažovani na više različitih intervencija, od kojih su neke učestalije, dok se druge ređe javljaju. Otpušavanje odvoda je jedna od najtraženijih intervencija, a obuhvata čišćenje wc šolja, slivnika, lavaboa i drugih odvoda.

Razlog čestih zagušenja odvoda često leži u namernom ili nenamernom bacanju nesrastvorivih materijala u odvode. To mogu biti masnoće, hrana, dlake ili predmeti poput vlažnih maramica koji nisu pogodni za prolaz kroz cevi. Kada ovi materijali zapnu u cevima, mogu izazvati ozbiljne blokade i otežati normalan protok vode.

Pored otpušavanja odvoda, vodoinstalateri se često susreću i sa drugim vrstama intervencija. To mogu biti popravke curenja cevi, zamena dotrajalih delova sistema, instalacija novih sanitarnih uređaja ili popravka kvarova na bojlerima.

Važno je da vlasnici objekata redovno održavaju svoje vodovodne i kanalizacione sisteme kako bi sprečili nastanak problema. To uključuje pravilno odlaganje smeća, korišćenje zaštitnih rešetki na slivnicima i redovno čišćenje odvoda.

Ukoliko dođe do problema, važno je da se angažuje stručan vodoinstalater koji će brzo i efikasno rešiti problem i omogućiti normalno funkcionisanje sistema. Pouzdani vodoinstalateri imaju potrebno znanje, iskustvo i opremu da se suoče sa svim vrstama intervencija i pruže kvalitetnu uslugu svojim klijentima.

 

Glavna problematika jeste u tome, što se ti sastojci ne mogu rastvoriti u vodi, a ukoliko se nakupe u velikoj količini, što se dešava vremenom, oni prave barijeru, tj.prepreku koja sprečava normalan protok vode.

Kada je u pitanju zagušenje wc šolje, u njoj se često nalazi ljudski otpad koji u kombinaciji sa drugim sastojcima i vodom mogu dovesti do stvarno neprijatnih mirisa i zarazne sredine, ako se voda iz wc šolje izlije.

Šta dovodi do zagušenja wc šolje?

Kao što smo već rekli, glavni problem je naša nemarnost, tj.što u wc šolju bacamo stvari koje ne bi trebalo, kao što su štapići za uši, vlažene maramice i vata koja je posebno opasna, zatim ostaci od ručka, so od kafe i druge masti i ulja, koja mogu da naprave pravu štetu i veoma jako začepljenje wc šolje.

Da li wc šolja može da se zapuši, nakon što bacimo jednu vlažnu maramicu ili parče vate?

Jedna maramica, verovatno neće napraviti problem. Ali ako nstavimo sa tom praksom kroz nekoliko nedelja ćemo se suočiti sa pravim zagušenjem wc šolje. A to nije ni malo prijatno.

Prvenstveno, voda koju pustimo u wc šolju kako bi isprali ljudski otpad neće moći da ispere sve fekalije, već će one ostati u wc šolji, što nije  ni malo lep prizor.

Takođe, ponekad je situacija još ozbiljnija i voda osim što ne ispere ljudski otpad, kreće zajedno sa fekalijama da se izliva napolje, što potencijalno može ugroziti i vaš stan ali i napraviti poplavu i oštetiti objekte koji su ispred vas.

Sigurno znate da je sadržaj iz wc šolje pun bakterija i zaraza i u slučaju da se izlije može vas onemogućiti da dalje boravite u tom objektu.

Šta da radite kada se wc šolja zapuši?

Mnogi od nas ne mogu da odole, da pokušaju sami da reše problem, jer se plaše dodatnih troškova koje bi imali kada bi angažovali vodoinstalatere.

Tako da mnogi prvo pokušavaju da problem reše sa vakum gumom, koja je sasvim solidan alat za površna zagušenja na dubini od metar ili dva ili tom prilikom koriste razne alate, kućne sajle koje mogu i oštetiti cevi, ako ne znate kako da je koristite, pa ako i to ne uspe, mnogi će otiči u prvu prodavnicu i kupiti sva sredstva za otpušavanje wc šolje i nadati se da će magični prah učiniti čuda. Ipak, to se retko kad dešava, samo u slučajevima, kada zagušenja nisu velika.

Na kraju, kada ništa od toga ne dovede do konačnog rešenja, a wc šolja je i dalje zapušena, ostaje im samo da pozovu vodoinstalatera.

Budući da se wc šolja mora koristiti, a kad je ona zapušena, to jednostavno nije moguće, najbolje rešenje je da ne eksperimentišete, već da odmah pozovete vodoinstalatera.

Objavljeno pre 1 mesec Otpušavanje wc šolje Dedinje

Kada se suočimo sa problemom zapušene wc šolje, imamo nekoliko opcija na raspolaganju. Rešenje ovog problema zavisi pre svega od toga koliko je stepen...

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Senjak

Vodoinstalateri rade široki dijapazon intervencija koje su u vezi sa popravkom i sanacijom vodovodnih instalacija ili kanalizacija, kao i montažom i demontažom sanitarija...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com