OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE VOŽDOVAC


Većina nas ne razmišlja o cevima unutar svog doma, dok se ne dogodi kvar ili zagušenje, koje kao posledicu imaju poplavu, izlivanje vode ili nemogućnost korišćenja sanitarija.

Tada obično nastane panika, a veliki broj nas prvo odluči da izabere najjednostavnije rešenje.

 

Da li otpušavanje wc šolje možemo uraditi sami i kada to nije moguće?

Bilo bi sjajno kada bi većinu kvarova mogli da rešimo jednostavno, sa nekoliko alata koji svi imamo u kući ili sa nekim čarobnim sredstvom koje ćemo samo sipati u wc šolju.

Na žalost to nije moguće, a u tom slučaju ne bi ni postojali profesionalni vodoinstalateri koji svoj zanat bruse godinama, prolazeći kroz veoma tešku obuku i dugogodišnju praksu, gde uče o različtim kvarovima koji se dešavaju u praksi.

Ne bi bilo ni profesionalnog alata, ni mašina koji uspešno rešava najteža zagušenja, a tim alatima i mašinama moraju rukovati samo osobe sa licencom i praksom u vodoinstalaterskom poslu.

Većina vodoinstalatera ima puno posla, ali svi oni su veoma organizovani i pokrivaju ceo Beograd, a imaju i službu za hitne intervenicije.

Zašto vam je potrebna profesionalna pomoć vodoinstalatera?

Budimo realni, većinu zagušenja ne memo rešiti sami.

Ukoliko je zagušenje wc šolje slabije i površno, ono se može rešiti na jednostavan način, sa par poteza vakum gumom, koju svi imamo u kući, ili sa nekim od gotovih proizvoda koji se mogu nači u prodaji.

Nije na odmet da sa vremena na vreme sprovedete ove kućn recepte, kako bi svoje odvode držali u dobrom stanju.

Ali ipak većina zagušenja je dosta složenija i ne može se rešiti bez intervencije vodoinstalatera.

Kamere za snimanje cevi značajno olakšavaju posao

Vodoinstalateri prolaze kroz posebnu obuku korišćenja različitih mašina koje se koriste za otpušavanje odvoda. Sve one imaju svoje prednosti i mane i predstavljaju najbolji izbor, kada su određena zagušenja u pitanju.

Svi se pitaju, na koji način vodoinstalateri otkrivaju tačno mesto zagušenja ili curenja vode, kada su odvodi skriveni i teško dostupni za ispitivanje. Odgovor je u specijalnim kamerama koje se stavljajuu unutar cevi i prolaze kroz njih, sve vreme snimajući stanje u cevi i detektuju mesto zagušenja ili curenja vode. Tako vodoinstalateri dobijaju tačnu informaciju i lokaciju, gde je potrebno reagovati.

Za razliku od ranijih intervencija, kamere su napravila pravi pomak u vodoisntalaterskom zanatu, tako da se sad većina inetrevncija obavlja mnogo efikasnije i brže, sa mnogo manje nereda.

Koje se mašine koriste za otpušavanje wc šolje, nakon detekcije?

Kada majstori lociraju kvar, tada donose odluku o tome, koje će sve mašine pokušati da upotrebe za otpušavanje wc šolje, u zavisnosti od stepena zagušenja.

Za jača zagušenja, neophodno je mašinsko otpušavanje wc šolje, a to podrazumeva upotrebu mašina pod pritiskom vode, električne sajle i za blaža zagušenja otpušavanje wc šolje vakum gumom.

Profesionalci na licu mesta određuju koji će alat upotrebiti u zavisnosti od dostupnosti mesta gde je potrebno uraditi odgušenje.  Sve ove mašine su veoma efikasne. neke se korste kod teško dostupnih mesta, a neke se koriste samo za spoljne radove.

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Avala

Ukoliko bismo svakog dana samo malo poveli računa o stvarima i koje nesvesno bacamo u odvode, ne bi toliko dolazilo do hitnih intervencija i zagušenja kako wc šolje, tako i drugih oodvoda. Ipak, većina ljudi svakodnevno...

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Banjica

Ukoliko vam je wc šolja zapušena, to nikako nije razlog da tako nešto zanemarite ili ne daj bože, odete na put ili van kuće. Zagušenje u wc šolji jeste hitna intervencija, zato...

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Braće Jerković

Otpušavanje wc šolje vakum gumom, može biti veoma efikasna metoda. Ipak, važno je znati da je ona ipak ograničena metoda i da neće biti uspešna ako se radi o...

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Jajinci

Probali ste sve od vruće vode, tečnost za sudove, folije ili sirćeta i sode bikarbone. Nemojte očajavati, jer rešenje sigurno postoji, a zove se profesionalni vodoinstalaterski...

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Medaković

Otpušavane wc šolje može biti veoma jednostavno a i veoma komplikovano, ukoliko dođe do zagušenja cele fekalne vertikale. Zato je važno da fekalna vertikala...

Objavljeno pre 1 godina Otpušavanje wc šolje Veljko Vlahović

Kako ne bismo došli u situaciju da nam se zapuši wc šolja, moramo se pridržavati jasnih pravila. Svaki vodoinstalater će vam reći da bacanje ostataka hrane ili higijenskih...

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com