OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE VELJKO VLAHOVIĆ


Kako ne bismo došli u situaciju da nam se zapuši wc šolja, moramo se pridržavati jasnih pravila. Svaki vodoinstalater će vam reći da bacanje ostataka hrane ili higijenskih pomagala može biti fatalno za vaše odvode. Ukoliko samo malo povedemo računa poštedećemo sebe dodatnih troškova, novih cevi i sanitarija, jer smo  zbog svoje lenjosti ili namernosti stigli do zagušenja odvoda u našem stanu ili objektu.

Problem postaje mnogo veći ako živimo u zgradi, pa zbog svoje nemarnosti možemo ugroziti i druge.

Stalnim zagušenjem možemo napraviti blokadu ne samo sebi već i svojim komšijama koji žive iznad ili ispod nas i tako ih onemogućimo da koriste svoja kupatila i vodu.

 

Šta se dešava kada se zaguši cela vertikala u zgradi?

Kada nemarnošću jednog ili više stanara dođe do zagušenja kanalizacije, tada je potrebno sprovesti mašinsko otpušavanje wc šolje ali i drugih odvoda.

Što više ima nemarnih ljudi u jednoj zgradi, zagušenja su veća, odgušenje se teže obavlja.

U toku intervencije odgušenja, koriste se veoma kompleksne mašine, kojima moraju upravljati samo dobro obučeni i iskusni vodoinstalateri, a sama intervencija traje duže nego kada je zagušenje lokalno. Tokom otpušavanja vertikale, mora se isključii glavni dovod vode, što znači da niko od stanara ne može koristiti vodu niti toalet.

Otpušavanje vertikale u zgradi, gotovo uvek prati i samu detekciju kvara, koja se veoma efikasno sprovodi uz pomoć specijalizovanih kamera za detekciju.

Koja je uloga kamera za detekciju i snimanje cevi?

Vodoinstalateri teško mogu odrediti mesto u kompleksnoj kanalizaciji u vertikali zgrade i zato se za tu namenu koriste specijalizovane kamere za snimanje cevi.

Ove kamere nepogrešivo detektuju tačno mesto curenja vode ili mesta zagušenja i zahvaljujući njima usluge odgušenja su postale mnogo jednostavnije i kraće.

Putem ovih kamera koje se ubacuju i prolaze kroz cevi, dobijamo tačan snimak stanja u cevima. Na ekranu veoma precizno vidimo stanje u cevima i jasno možemo definisati mesto i što je još važnije stepen zagušenja.

Na taj način se izbegavaju velika i nepotrebna rušenja zidova, već se deluje strogo na lokalitetu gde je uočeno zagušenje.

Što je zagušenje kompleksnije to duže traje intervencija kao što je otpušavanje wc šolje ili otpušavanje odvoda.

Da li je otpušavanje wc šolje hitna intervencija?

Otpušavanje wc šolje je hitna intervencija koju vodoinstalateri svakodnevno obavljaju i baš zato ne postoji ni jedan razlog zbog bi trebalo da sačekate sa inetrvencijom. Zagušenje može postati samo gore i jače, a tada gotovo sigurno odgušenje ne možete uraditi sami.

Ukoliko primetite neprijatne mirise i vodu koja sporije otiče kada je pustite nemojte zanemarivati taj problem.

Što brže pozovete vodoinstalatera, intervencija će trajati kraće i biće mnogo povojnija i jednostavnija za vas. Vodoinstalazer će proceniti da li je potrebno ručno ili mašinsko otpušavanje wc šolje te će od toga zavisiti i cena.

Ne brinite sama intervencija otpušavanja wc šolje košta između 4.000 - 6.000 dinara, što je svakako povoljnije nego da zapustite wc šolju i tada dođete u situaciju da morate da menjate cevi koje mogu pući ukoliko zagušenje postane jako i teško.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com