OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE BARAJEVO


Kako bi jedno otpušavanje wc šolje prošlo uspešno potrebno je da se ispuni nekoliko uslova, a za to su zaduženi, kako klijenti, tako i vodoinstalateri. Brzina otpušavanja wc šolje, zavisi od profesionalnosti vodoinstalatera, ali i stepena zagušenja.

Ponekad se otpušavanje wc šolje može odužiti, ako pokušavamo sami to da uradimo, nakon čega shvatimo da je zagušenje mnogo teže i da nećemo moći bez profesionalne pomoći vodoinstalatera.

Iako zagušenje na prvi pogled ne mora da izgleda ozbiljno, potrebno je da vodoinstalater to utvrdi na licu mesta.

Osim toga, važno je imati na umu da se problemi sa wc šoljom ne rešavaju samo površinski. Ponekad može postojati dublji uzrok zagušenja, kao što su problemi sa cevima ili korozija unutar sistema. Stoga je angažovanje stručnog vodoinstalatera ključno kako bi se problem rešio temeljito i sprečile buduće nevolje.

U slučaju da se zagušenje čini manjim, može se činiti primamljivo da se pribegne jeftinijim rešenjima poput hemijskih sredstava za otpušavanje koje se mogu naći u prodaji. Međutim, ova sredstva često nisu efikasna kao što se reklamiraju, a mogu čak i dodatno oštetiti cevi ili uzrokovati druge probleme. Zbog toga je preporučljivo da se obratite profesionalnom vodoinstalateru koji će koristiti prave alate i tehnike za rešavanje problema.

Jedan od čestih uzroka zagušenja wc šolje su strani predmeti koji su nehotice bačeni u šolju, poput higijenskih uložaka, vlažnih maramica ili čak igračaka koje deca mogu baciti unutra. Ovi predmeti mogu se zaglaviti unutar cevi i stvoriti blokadu koja sprečava normalno pražnjenje. Stoga je važno biti pažljiv sa tim što se baca u wc šolju i podsticati sve ukućane da budu odgovorni.

Pored toga, redovno održavanje wc šolje može sprečiti veće probleme u budućnosti. Periodično korišćenje sredstava za čišćenje cevi ili redovno čišćenje površine šolje može pomoći u sprečavanju nakupljanja naslaga koje mogu doprineti zagušenju.

Ukoliko se suočite sa zagušenjem wc šolje, važno je da odmah reagujete kako biste sprečili dalje komplikacije. Ignorisanje problema može dovesti do ozbiljnijih oštećenja sistema za odvod, što može rezultirati skupljim popravkama u budućnosti.

Napokon, važno je imati na umu da je pravovremeno reagovanje ključno kada je u pitanju održavanje i rešavanje problema sa wc šoljom. Ne čekajte da se mali problemi pretvore u velike katastrofe, već odmah potražite pomoć stručnjaka kako biste osigurali funkcionalnost i higijenu u vašem domu.

Šta bi trebalo da uradite ako vam je potrebno brzo otpušavanje wc šolje?

Ukoliko nemate vremena, a ni volje da isprobavate metode sa interneta niti sami da improvizujete, naročito što recepti sa interneta i gotovi proizvodi nisu adekvatno rešenje za većinu zagušenja, neophodno je da ne čekate i ne razmišljate da li je do zagušenja došlo i da odmah pozovete vodoinstalatera za savet. Na osnovu vašeg opisa, vodoinstalater će proceniti koliko je situacija ozbiljna i odmah intervenisati. Verujte nam da je profesionalna intervencija najbolja i najefikasnija opcija i mnogo pre ćete opet biti u mogućnosti da koristite toalet.

Tri sigurna pokazatelja da vam je potreban vodoinstalater jesu neprijatni mirisi iz toaleta, voda koja sporo otiče ili u najgorem slučaju voda koja uopšte ne otiče kroz odvod.

Na koji način se može uraditi otpušavanje wc šolje?

Ako zanemarimo amaterske pokušaje, kućne alate i sredstva za otpušavanje wc šolje, uz pomoć kojih će vam biti potrebno mnogo vremena da otpušite wc šolju, a često će to biti potpuno bezuspešno, osim u situaciji gde su zagušenja izuzetno blaga, potrebno je da vodoinstalater pristupi sa proverenim alatima i mašinama, kako bi mogao da izvrši otpušavanje wc šolje, bez bzira na stepen zagušenja.

Način na koji vodoinstalateri vrše otpušavanje wc šolje je uz pomoć nekoliko veoma efikasnih alata. Pre svega potrebno je izvršiti pravilnu detekciju, koja se može postići odokativno ili uz pomoć specijalnih kamera za snimanje cevi.

Ovim kamerama se veoma uspešno otkriva tačno mesto na kome curi voda u cevima, ili mesto gde je nastalo zagušenje. Kada se izvrši pravilna detekcija, vodoinstalateri će odlučiti koja mašina i alat je najpogodniji za otpušavanje wc šolje u vašem objektu. Ponekad je to električna sajla vrlo elegantna za korišćenje i veoma efikasna za probijanje zapušenja, ali i otklanjanje naslaga.

Zatim tu je mašina pod pritiskom, koja zahvaljujući jasno usmerenom mlazu, uspeva da probije ii očsiti sva zagušenja u cevima.

Svakako postoje i vakum gume, ali njih vodoinstalateri retko koriste, jedino kod blažih zagušenja, kada je moguće u par poteza, rešiti otpušavanje wc šolje.

Koliko vremenski traje otpušavanje wc šolje?

Na ovo pitanje ne postoji precizan odgovor, ali svakako je jasno da vreme intervencija zavisi i od njene težine i pristupačnosti kanalizacije, ali i od umešnosti vodoinstalatera.

Sama intervencija može potrajati od nekoliko minuta do nekoliko sati, u zavisnosti od stepena zagušenja, od detekcije zagušenja i vremena koje je potrebno utrošiti da bi se ona efikasno uradila, pa sve do samih alata i još nekoliko faktora.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com