OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE BARAJEVO


Kako bi jedno otpušavanje wc šolje prošlo uspešno potrebno je da se ispuni nekoliko uslova, a za to su zaduženi, kako klijenti, tako i vodoinstalateri. Brzina otpušavanja wc šolje, zavisi od profesionalnosti vodoinstalatera, ali i stepena zagušenja.

Ponekad se otpušavanje wc šolje može odužiti, ako pokušavamo sami to da uradimo, nakon čega shvatimo da je zagušenje mnogo teže i da nećemo moći bez profesionalne pomoći vodoinstalatera.

Iako zagušenje na prvi pogled ne mora da izgleda ozbiljno, potrebno je da vodoinstalater to utvrdi na licu mesta.

 

Šta bi trebalo da uradite ako vam je potrebno brzo otpušavanje wc šolje?

Ukoliko nemate vremena, a ni volje da isprobavate metode sa interneta niti sami da improvizujete, naročito što recepti sa interneta i gotovi proizvodi nisu adekvatno rešenje za većinu zagušenja, neophodno je da ne čekate i ne razmišljate da li je do zagušenja došlo i da odmah pozovete vodoinstalatera za savet. Na osnovu vašeg opisa, vodoinstalater će proceniti koliko je situacija ozbiljna i odmah intervenisati. Verujte nam da je profesionalna intervencija najbolja i najefikasnija opcija i mnogo pre ćete opet biti u mogućnosti da koristite toalet.

Tri sigurna pokazatelja da vam je potreban vodoinstalater jesu neprijatni mirisi iz toaleta, voda koja sporo otiče ili u najgorem slučaju voda koja uopšte ne otiče kroz odvod.

Na koji način se može uraditi otpušavanje wc šolje?

Ako zanemarimo amaterske pokušaje, kućne alate i sredstva za otpušavanje wc šolje, uz pomoć kojih će vam biti potrebno mnogo vremena da otpušite wc šolju, a često će to biti potpuno bezuspešno, osim u situaciji gde su zagušenja izuzetno blaga, potrebno je da vodoinstalater pristupi sa proverenim alatima i mašinama, kako bi mogao da izvrši otpušavanje wc šolje, bez bzira na stepen zagušenja.

Način na koji vodoinstalateri vrše otpušavanje wc šolje je uz pomoć nekoliko veoma efikasnih alata. Pre svega potrebno je izvršiti pravilnu detekciju, koja se može postići odokativno ili uz pomoć specijalnih kamera za snimanje cevi.

Ovim kamerama se veoma uspešno otkriva tačno mesto na kome curi voda u cevima, ili mesto gde je nastalo zagušenje. Kada se izvrši pravilna detekcija, vodoinstalateri će odlučiti koja mašina i alat je najpogodniji za otpušavanje wc šolje u vašem objektu. Ponekad je to električna sajla vrlo elegantna za korišćenje i veoma efikasna za probijanje zapušenja, ali i otklanjanje naslaga.

Zatim tu je mašina pod pritiskom, koja zahvaljujući jasno usmerenom mlazu, uspeva da probije ii očsiti sva zagušenja u cevima.

Svakako postoje i vakum gume, ali njih vodoinstalateri retko koriste, jedino kod blažih zagušenja, kada je moguće u par poteza, rešiti otpušavanje wc šolje.

Koliko vremenski traje otpušavanje wc šolje?

Na ovo pitanje ne postoji precizan odgovor, ali svakako je jasno da vreme intervencija zavisi i od njene težine i pristupačnosti kanalizacije, ali i od umešnosti vodoinstalatera.

Sama intervencija može potrajati od nekoliko minuta do nekoliko sati, u zavisnosti od stepena zagušenja, od detekcije zagušenja i vremena koje je potrebno utrošiti da bi se ona efikasno uradila, pa sve do samih alata i još nekoliko faktora.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com