OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE BANJICA


Ukoliko vam je wc šolja zapušena, to nikako nije razlog da tako nešto zanemarite ili ne daj bože, odete na put ili van kuće. Zagušenje u wc šolji jeste hitna intervencija, zato se preporučuje da pozovete vodoinstalatera istog dana.

Ne morate brinuti o radnom vremenu. Vodoinstalateri su vam dostupni u svakom trenutku, čak i vikendom i praznicima.

 

Da li se zagušenje wc šolje može izbeći?

Ovo pitanje je malo kompleksnije nego što se čini i pre svega zavisi od vas samih ali i do tipa objekta gde živite.

Ako živite u zgradi, moguće je da dođe do zagušenja vertikale, a da to nije direktno vaša krivica, već da zagušenje nastane u nekom od susednih stanova, što bi značilo da onda ni vi niti bilo ko u drugim stanovima ne može koristiti toalet niti da pušta vodu, dok se intervenecija otpušavanja wc šolje ne završi.

Ukoliko živite u kući, najveću odgovornost snosite vi i vaši ukućani.

Kako dolazi do zagušenja wc šolje?

Do zagušenja wc šolje ne dolazi odjednom, već nakon što mesecima ili danima u odvod bacate razne vrste nerastvorivih materija.

Stvar je u tome, da kroz odvode treba da prolazi samo voda i ljudski otpad, a mi vrlo često u wc šolju bacamo parčiće vate, vlažne maramice, ostatke od hrane, ulja i ostale sastojke koji sprečavaju vodu da nesmetano prolazi.

Zagušenje nije problem samo zato što voda ne može da otiče, već vrlo često dolazi do vraćanja vode i izlvanja vode iz wc šolje, a tom prilikom i štetne materije i fekalije izlaze van.

Šta raditi u slučaju zagušenje wc šolje ili bilo kog odvoda?

Na raspolaganju imate više opcija, da problem pokušate da rešite sami ili da u pomoć pozovete profesionalce za otpušavanje wc šolje. Iako  ne preporučujemo u pojedinim situacijama možete problem rešiti sami. problem je u tome što vi ne možete znati koliko je kompleksno zagušenje koje je nastalo, a ako je zagušenje jako i teško, onda ne možete biti u mogućnosti da sami rešite problem, jer je za tu vrstu zagušenja, potrebno primeniti mašinsko otpušavanje odvoda, što moraju raditi samo ovlašćen vodoinstalateri.

U čemu je razlika između mašinskog i ručnog otpušavanja wc šolje?

Ručno otpušavanje wc šolje, kao što samo ime kaže je otpušavanje uz upotrebu ručnih sredstava.

Za vodoinstalatere to znači upotrebu vakum gume i sajle i ovi alati se koriste u slučaju blažih zagušenja, kada vodoinstalateri bez upotrebe teške mehanizacije mogu rešiti problem.

Kada je zagušenje intenzivnije i teže, onda ručno otpušavanje nije od pomoći, već je potrebno razbiti jaka zagušenje i tvrdokorne naslage, a to se jedino može postići uz pomoć profesionalnih mašina za otpušavanja, kao što je mašina na elektro pogon, električan sajla, mašina za rad pod pritiskom i woma vozilo.

Sve ove mašine rade po principu jake snage koje je potrebna da se odgušenje izvrši temeljno, a da se naslage koje su se stvarale mesecima i koje su se stvrdnule otklone. Zato je važno da uvek pustite vodoinstalatera da proceni situaciju i da vam najbolji predlog.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com