OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE AVALA


Ukoliko bismo svakog dana samo malo poveli računa o stvarima i koje nesvesno bacamo u odvode, ne bi toliko dolazilo do hitnih intervencija i zagušenja kako wc šolje, tako i drugih oodvoda.

Ipak, većina ljudi svakodnevno zanemaruuje odvode, bacajući jako veliku količinu otpadnog materijala, koji se ne rastvara u vodi. Problem možda neće nastati odjednom, ali nakon više meseci sigurno će doći do zagušenja.

 

Šta da radimo kada dođe do zapušene wc šolje?

Ukoliko vam se wc šolja ipak zapušila, rešenje je isto kao i za bilo koji drugi tip odvoda.

Potrebno je da pozovete vodoinstalatera, pri pojavi prvih simptoma zagušenja. To su pre svega neprijatni mirisi koji dopiru iz wc šolje ali i drugih odvoda, kao i voda koja slabo prolazi kroz odvod, i u najtežim slučajevima voda koja se penje izvan nivoa wc šolje.

Ne morate brinuti sam dolazak vodoinstalatera se ne naplaćuje, a ukoliko se ustanovi da je do zagušenja došlo, niste u obavezi da prihvatite samu intervenciju otpušavanja wc šolje i drugih odvoda.

Trebalo bi i da se dobro raspitate i da znate šta možete očekivati od vodoinstalatera pre nego što on dođe na vašu adresu.

Kao što smo već rekli, sam dolazak vodoinstalatera se ne naplaćuje. Ono što se naplaćuje je rad vodoinstalatera i eventualni rezervni delovi koje oni po potrebi ugrađuju.

Šta možete očekivati od vodoinstalatera?

Ukoliko je došlo do zagušenja, vodoinstalater često ne može odokativno odrediti stepen i mesto zagušenja. U tu svrhu potrebno je uraditi pravilnu detekciju problema.

Sama detekcija je veoma važna, jer daje precizne informacije o mestu i stepenu zagušenja.

Vodoinstalater će vam svakako naplatiti detekciju, a nakon detekcije možete odlučiti da li želite da vodoinstalater dalje nastavi sa otpušavanjem wc šolje ili ne.

Savet je da prihvatite intervenciju, jer je jako teško da otpušavanje wc šolje uradite sami. Ukoliko majstori procene da je zagušenje kompleksno, primeniće mašinsko otpušavanje wc šolje.

Šta podrazumeva mašinsko otpušavanje wc šolje?

Mašinsko otpušavanje wc šolje je dosta radikalnije i ekstremnije od ručnog otpušavanja wc šolje. Podrazumeva upotrebu specijalnih mašina za otpušavanje wc šolje i drugih odvoda. Ove mašine se koriste za sve vrste odgušenja, bez obzira na vrstu odvoda.

Mašinsko otpušavanje mogu raditi samo iskusni i profesionalni vodoinstalateri koji imaju lcencu za rukovanje ovim mašinama. Mašine ni na koji načne ne mogu oštetiti cevi, niti se zaglaviti u njima, ukoliko se pravilno upotrebljavaju.

Vodoinstalateri koriste mašine koje rade pod pritiskom. U pitanju je jak usmeren mlaz vode pod pritiskom od 25 bara, koji svojom snagom uspeva da otkloni sve vrste zagušenja i da istovremeno ispere sve naslage.

Identičan efekat imaju i električne sajle, koje zahvaljujući određenim pokretima, uklanjaju barijeru koja je napravila zagušenje i otklanjaju i najtvrdokornije naslage.

Woma vozila koja u sebi sadrže posebne aparate i rezervoar sa vodom, pogodan je za spoljno korišćenje kada je kanalizaciji potrebno pristupiti spolja.

Ne morate brinuti, vodoinstalater će sam odabrati najbolji alat, koji će najbrže i najefikasnije uraditi opušavanje ne samo wc šolje, nego i svih odvoda. Nakon intervencija od njih ćete dobiti puno dobrih saveta kako da održavate cevi.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com