OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE MEDAKOVIĆ


Otpušavane wc šolje može biti veoma jednostavno a i veoma komplikovano, ukoliko dođe do zagušenja cele fekalne vertikale. Zato je važno da fekalna vertikala bude besprekorno funkcionalana.

Nije važno da li se radi o stambenom ili poslovnom objektu, budući da u svakom stanu ili poslovnom objektu boravi puno ljudi koji koriste wc šolju.

Zato je važno da ne dozvolite da dođe do najgoreg, a to je izlivanje vode iz wc šolje, jer to nije samo estetski problem, već može doneti ozbiljnu zarazu i veoma neprijatne mirise, tako da ćete ceo objekat morati da dezinfikujete.

 

Hitne intervencije

Ukoliko vam se desilo da vam se voda izlije iz wc šolje, taj problem ne možete sigurno rešiti samostalno, već odmah pozovite vodoinstalatere, jer ovo je jedna od hitnih intervencija koje se ne smeju zanemariti niti zapustiti.

Čak iako vam se ovaj problem desi noću ili za vreme praznika, ne brinite, jer hitne službe rade danju i noću, vikendom i praznicima za sve situacije koje se ne smeju ostavljati bez nadzora.

Mašinsko otpušavanje wc šolje je najefikasnije

Prilikom otpušavanja fekalne kanalizacije, vodoinstalateri će morati da primene mašinsko otpušavanje wc šolje, što dodatno utiče na cenu ali i na rešavanje problema sa zagušenjem.

Mašinsko otpušavanje se koristi za najteže oblike zagušenja, uglavnom u hitnim intervencijama, kada je potrebno odmah delovati.

Mašinsko otpušavanje wc šolje je efikasnije ali i skuplje i zahtevnije

Problem kod mašinskog otpušavanja kanalizacije jeste da su ove mašine veoma skupe, kao i sama oprema za snimanje cevi, za koju vodoinstalateri moraju imati posebnu licencu za korišćenje.

Ko može upravljati opremom?

Ovom opremom i kamerama mora upravljati samo stručna osoba, jer je veoma skupocena i osetljiva oprema koja daje precizne rezultate.

Nekada su se odgušenja radila samo sajlom, tako da su teža zagušenja bila mnogo komplikovanija i dugotrajnija nego danas. Kamere za snimanje cevi nisu postojale, pa je bilo potrebno rušiti skoro ceo zid ili pod, da bi se uradila sanacija curenja vode ili zagušenja.

Što je zagušenje teže, to je potrebno više znanja i iskustva, komplikovanija i zahtevnija oprema i alati, kao i dodatne kamere za snimanje cevi, koje detektuju mesto zagušenja, koja se kod težih zagušenja jako teško otkrivaju.

Sva ta tehnika je veoma doprinela da svaka vodoinstalaterska intervencija prođe što lakše, brže i bezbolnije sa što manje nereda, ali sa druge strane zahteva stručnost i veće troškove. Ipak, dobro je da postoji mogućnost da imamo ovu opremu na raspolaganju, jer sa njom je skoro 100% zagušenja moguće otkloniti.

Vodinstalaterski servis i dodatne pogodnosti

Svaki ozbiljani ovlašćeni vodoinstalaterski servis ima niz dodatnih pogodnosti koje uvek možete koristiti.

Ukoliko ste pravno lice, imate dosta povoljnije cene za redovno održavanje cevi i kompletne vodoinstalaterske intervencije, kao i uvek obavezan račun i garanciju na usluge.

Vodoinstalaterski servis je otvoren svakog dana, a služba za hitne intervencija i 24 sata.

Pored toga, oni su tako organizovani da dolaze u svako doba dana ili noći i to u nakraćem roku, od nekoliko minuta do maksimum dva sata.

Pokrivaju ceo Beograd i imaju svu neophodnu opremu i alate.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com