OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE MILJAKOVAC


Bez obzira da li ste u svom stanu ili tuđem objektu, neophodno je ponašati se odgovorno i ne bacati u odvode ono što ne bi trebalo.

Ukoliko se pitate šta je ono što ne biste smeli da bacate u odvod, odgovor je sve sem vode, i ljudskog otpada. Sve drugo može značajno uništiti cevi i vremenom dovesti do stavranja blokade u cevima.

 

Šta da radite ukoliko se doseljavate u novi stan i ne znate u kakvom su stanju odvodi?

Ukoliko ste kupili novi stan ili kuću, sasvim logično je da ne znate dovoljno o stanju kanalizaconih cevi i odvodima. Moguće je da se stanje cevi toliko loše, te da su zagušenja veoma česta.

Budući da jedino za sebe možete biti odgovirni, ne možete znati da li su bivši vlasnici bili odgovorni. Problem je u tome što stanje cevi ne možete znati, jer se ono ne vidi na prvi pogled. čak iako je sve u redu, vrlo brzo može doći do zagušenja.

Poželjno je da pre nego što kupite nekretninu i uslelite se u novi stan ili objekat pozovete vodoinstalatera da proveri stanje u kojima se odvodi nalaze. To je jedini način da budete sigurni da znate na čemu ste.

U svakom drugom slučaju, ako dođe do zagušenja, ne možete tražiti nadoknadu štete, jer nemate dokaz da niste vi izazvali zagušenje.

Šta ako do zagušenja wc šolje ipak dođe?

Ako se i pored vaših napora i velike pažnje da u odvod ne bacate ništa osim vode, wc šolja ipak nekako zapuši, imate dve opcije. Prva je da probate problem da rešite sami uz pomoć dostupnih kućnih sredstava.

Mana ovo rešenja je što je to često nedovoljno i neefikasno, jer se pregledom ispostavi da je zagušenje mnogo teže i dublje i da zahteva profesionalnu intervenciju i mašinsko otpušavanje.

Zašto je važno mašinsko otpušavanje wc šolje?

Mašinsko otpušavanje je profesionalno otpušavanje wc šolje uz pomoć specijalizovanih mašina koje mogu koristiti amo ovlašćeni serviseri.

Razlika između ručnog i mašinskog otpušavanje wc šolje, ali i bilo kog drugog odvoda, npr. kade, lavaboa, bidea, sudopere, jeste što je mašinsko otpušavanje wc šolje trajnije i detaljnije.

Ručnim otpušavanjem otklanja se samo blokada odnosno prepreka koja je dovela do zagušenja, dok naslage na cevima ostaju i vrlo brzo nakon kraćeg vremena, ponovo dolazi do zagušenja, što je komplikovanija i skuplja opcija za vas.

Mašinsko otpušavanje podrazumeva potpuno čišćenje, otklanjanje blokade ali i naslaga u cevima, što garantuje dužu prohodnost u cevima i potpuno odgušenje odvoda.

Mašinsko otpušavanje odvoda je mnogo dugotrajnije i efikasnije rešenje, sa kojim ćete biti mirni duže vreme.

Koliko traje intervencija otpušavanja wc šolje?

Ni jedan vodoinstalater ne može da zna koliko će trajati sama intervencija. Ipak ona mora da se odradi, kako bi vaš toalet opet bio funkcionalan. Ne postoji način da se ovaj problem reši sam od sebe.

Ponekad je ipak moguće da sami rešite odgušenje, ukoliko je wc šolja malo zapušena i dovoljno je da se uz pomoć sajle otkloni prepreka.

Ukoliko to nije slučaj vodoinstalater će morati da odredi stepen zagušenja i upotrebi pravi način otpušavanja.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com