OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE ŽARKOVO


Iako izgleda kao veoma komplikovana procedura, odgušenje wc šolje ne mora biti toliko naporno ni preskupo.

Iako bi vam prva pomisa bila da problem rešite sami a da sačuvate novac koji biste dali vodoinstalateru, možda to i nije baš najbolje rešenje,a evo i zbog čega.

 

Vodoinstalateri vam neće samo uraditi otpušavanje wc šolje, već će vam objasniti i kako do njega dolazi

Velika razlika između uspešne intervencije jeste ukloniti i uzrok a ne samo posledicu. Kada wc šolju uspemo da otpušimo sami, mi smo otklonili posledicu, a ne znamo uzrok niti bi trebalo da znamo, obzirom na to da smo amateri.

Druga važna stvar je što nećemo uraditi odgušenje do kraja već će ostati naslage na cevima, koje će nam opet za kratko vreme napraviti problem i tada ćemo morati da zovemo vodoinstalatera.

Postoji mnogo toga što mi ne znamo o vodoinstalaterskom zanatu, a to je i normalno, tako da sigurno problem nećemo rešiti do kraja a možemo napraviti i oštećenja koja nas na kraju mogu koštati dosta više nego što je to sama intervencija vodoinstalatera. 

Zašto je vodoinstalaterska intervencija mnogo bolje rešenje ako i neke vrste odgušenja možemo uraditi sami?

Ovo pitanje je mnogo delikatnije nego što izgleda a odgovor se sastoji u iskustvu i znanju vodoinstalatera.

Vodoinstalateri znaju kako da urade odgušenje a da pritom ne oštete cevi, koje mi možemo prejako udarati i strugati različitim alatima, pokušavajući da sa njih skinemo naslage.

Takođe, vodoinstalateri umeju da upotrebe pravi alat, koji će dovesti do otpušavanja ali neće biti suviše agresivan za cevi da ih ošteti.

Pored toga njihovo znanje podrazumeva da će efikasno rešiti problem, dok bi mi morali da se mučimo danima da otpušimo wc šolju, koja nam je neophodna svakog dana.

Koliko košta otpušavanje wc šolje?

Sama intervencija nje toliko skupa, da bi rizikovali da trajno oštetite instalacije.

Samo otpušavanje wc šolje košta između 4.000-7.000 dinara, u zavisnosti koli je stepen zagušenja i koje je sve mašine potrebno koristiti.

Ipak, sama intervencija je mnog trajnija i efikasnija, jer će majstor ponovo vašu wc šolju dovesti u prvobitno stanje,a održavanje zavisi isključivo od vas.

Održavanje nakon otpušavanja wc šolje

Ukoliko majstor uradi kompletno otpušavanje wc šolje, a vi nastavite sa svojim navikama bacanja vlažnh maramica i ostataka hrane, ta intervencija neće biti efikasna, i tada ste uzalud bacilli novac, jer će ponovo doći do zagušenja.

Zato i vi ovde imate važnu ulogu i morate snositi odgovornost za svoje postupke. Ponekad nismo mi krivi, već se udelimo u novi stan sa zapuštenim odvodima, a taj problem se ne vidi na prvi pogled,a ponekad i deca krišom bacaju razne deliće i taoalet papir i to dovede do zagušenja.

Ipak, dovoljno je samo malo povesti računa, kako se nikad ne biste našli u toj situaciji, a ukoliko se wc šolja i zapuši, moguće je da ćete moći ami efikasno da rešite problem trenutnog zagušenja.

Ako ne, tu je i služba za hitne inetvencije koja radi sve vrste ogušenja, bez obzira na stepen.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com