OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE CERAK


Za intervencije kao što je otpušavanje wc šolje i druge vrste intervencija zadužen je vodoinstalater.

Vodoinstalateri su obično zaposleni u servisu koji dežura 24 sata/7 dana u nedelji. Ozbiljniji vodoinstalateri obično imaju i svoju službu za hitne intervencije koja radi i danju i noću.

Ukoliko imate firmu i potrebno vam je da vaši odvodi funkcionišu besprekorno, možete sklopiti saradnju i od vodoinstalatera dobiti profesionalnu uslugu odgušenja ali i sve druge vrste odgušenja, kao i garanciju i račun za sve usluge.

 

Kako da odvode u vašim objektima održavate prohodnim?

Kako ne bi imali problem sa odvodima i kako bi vaši gosti uživali u udobnosti, ukoliko se bavite izdavanjem apartmana, dovoljno je da samo malo povedete računa.

Ipak dešava se da imate nemarne goste koji ne vode računa, dok su u tuđem smeštaju i bacaju razne otpatke i vlažne maramice, kao i veliku količinu toalet  papira u wc šolju, što može imati katastrofalne posledice.

Šta možete da uradite?

Na istaknutom mestu okačite obaveštenje o dozvoljenim stvarima koje  bi smele da se bacaju u odvode, a njih nema puno. Morate jasno da istaknete da nije dozvoljeno bacanje vate, vlažnih maramica i ostataka hrane, taloga od kafe ili ulja.

Sve ove stvari mogu dovesti do katastrofe u vašem odvodu a gosti koji borave kod vas, mogu otići bez posledica.

Zato je važno da se strogo držiite pravila. Ono što vi možete da uradite jeste da ni vi ne bacate gorepomenute stvari u wc šolju, ali i ostale odvode. Neretko me doći do više zagušenja, npr. kada se zapuši  wc šolja i sudopera.

Šta uraditi ako do zagušenja ipak dođe?

Ukoliko i pored vaše pažnje ipak dođe do jakog zagušenja, trebalo bi da u što kraćem roku pozovete vodooinstalatera.

Zbog vaše sigurnosti bilo bi dobro da imate svoj vodoinstalaterski servis jer je tretman za redovne mušterije mnogo bolji i efikasniji. Ipak, vodoisntalateri su spremni za sve pozive i dobro su organizovani, pa mogu stići do najudaljenijih delova grada za samo pola sata.

Za hitne intervencija koje se ne smeju odlagati, postoji posebna služba koja se bavi samo njima, i njih obavljaju samo najbolji vodoinstalateri, jer zahetvaju veoma veliku efikasnost i znanje.

Šta ako je zapušena wc šolja vaš problem?

Za većinu vodoinstalatera zapušena wc šolja nije veliki problem. Najveći problem je u ustanoviti tačno mesto zagušenja, i što je najvažnije stepen zagušenja.

Tada je već pola posla završeno i vodoinstalater može prionuti na posao.

Samu detekciju mesta zagušenja vodoinstalateri danas mogu obaviti na mnogo brži i jednostavniji način nego ranije, jer sada postoje specijalne kamere za otpušavanje wc šolje, koje emituju jasan snimak na monitoru i to pomaže vodoinstalaterima da se upoznaju sa stanjem u cevima.

Cevi su inače veoma teško dostupne i teško vidljive i zato su ove kamere od velike pomoći.

Koje sve kamere postoje?

Na tržištu trenutno postoje termalne kamere koje se koriste u zatvorenim prostorima i vodovodnim i kanalizacionim cevima.

Optičke kamere koje su najefikasnije kod kanalizacionih cevi i daju veoma jasan i kvalitetan snimak unutrašnjosti cevi. Koriste se za sve vrste cevi. Geofon se koristi za spoljne terene.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com