OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE LEDINE


Ukoliko ste se našli u situaciji da vam je wc šolja zapušena, ne brinite, vodoinstalateri imaju sve neophodne mašine i alate za otpušavanje wc šolje, bez obzira na stepen zagušenja, čak i kod najkomplikovanijih zagušenja, vodoinstalateri imaju neophodnu mehanizaciju za otpušavanje bilo kog odvoda.

 

Na koji način se može detektovati zagušenje wc šolje?

Pre same intervencije otpušavanja wc šolje, vodoinstalateri moraju da urade prethodni korak, a to je detekcija zagušenja. Iako se već na osnovu početnih simptoma može dijagnostikovati da se radi o zagušenju wc šolje, a to su pre svega neprijatni mirisi, voda koja sporije odlazi ili ne prolazi, već se podiže iznad nivoa wc šolje, detekciju mora obaviti vodoinstalater tek kada se upozna sa situacijom na terenu.

Ponekad, ukoliko je u pitanju vodoinstalater sa puno iskustva može proceniti o kakvom se zagušenju radi, upotrebom sajle i nekih lakših alata za odgušenje.

Ukoliko odgušenje ne može da se izvrši na taj način, potrebno je ozbiljnije pristupiti problemu.

Detekcija se uglavnom vrši profesionallnim kamerama za snimanje cevi, na osnovu kojih se dobija precizan snimak na ekranu koji prikazuje realno stanje cevi. Kada se uradi detekcija, imate dve opcije.

Šta sledi nakon detekcije kvara?

Nakon što je profesionalni vodoinstalater detektovao problem i dobio precizne informacije o stepenu zagušenosti wc šolje, klijent ima dve opcije.

Može prihvatiti dalje intervencije koje će obaviti vdoinstalater, odnosno u ovom slučaju samo otpušavanje wc šolje, adekvatnom metodom ili plati uslugu detekcije i pokušati da rešite sami problem zapušene wc šolje, ili nagažovati drugu ekipu za otpušavanje wc šolje.

Da li je samostalno otpušavanje wc šolje dobra opcija?

Ukoliko je majstor detektovao problem odnosno zaključio da se radi o jakom zagušenju, onda je gotovo nemoguće da sami uradite otpušavanje wc šolje, ukoliko niste profesionalni vodoinstalater.

Stvar je u tome, da se kod jačih zagušenja moraju koristiti mašine za otpušavanje wc šolje.

Mašinama mogu upravljati samo profesionalni vodoinstalateri sa licencom. Mašinsko otpušavanje gotovo sigurno donosi rezultat i trajno rešenje.

U sklopu mašinskog otpušavanja wc šolje, koriste se mašine za otpušavanje pod pritiskom i električne sajle, kao i woma vozila za otpušavanje vertikale.

Šta podrazumeva ručno otpušavanje wc šolje?

Ručno otpušavanje wc šolje podrazumeva otpušavanje ručnim alatima, i ono se prvo koristi kod svakog zagušenja, kada još nije poznato o kakvom se zagušenju radi. Uz pomoć sajle ili vakum gume, vodoinstalateri pokušavaju da reše problem, tako da ne koriste skupe mašine za otpušavanje.

I u ovom slučaju važi pravilo, što je zagušenje jače, to će sama intervencija trajati duže, biće komplikovanija i skuplja.

Ali mašinsko otpušavanje osigurava vam trajne rezultate,a otpušavanje wc šolje na ovaj način trajno rešava problem, ukoliko se nakon intervencije držite saveta i uputstva vodoinstalatera o stvarima koje se ne smeju bacati nu u wc šolju ni u druge odvode.

Ukoliko se odgušenje može rešiti tzv, ručnim otpušavanjem, onda je intervencija mnogo lakša i brža i obično se radi o trenutnom zagušenju.

Ukoliko ste savesni to ozbiljnog zagušenja nikada neće doći. Istina, zagušenje neće nastati preko noći, ali ako redovno vodite računa, možete očekivati da nikada nemate problem zapušene wc šolje.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com