Držač osveživača se zaglavio u WC šolju


Osveživači za WC šolju su uobičajeni dodaci koje mnogi od nas koriste, obično postavljajući ih na ivicu  šolje. Međutim, ponekad se dešava da osveživač upadne u WC šolju i potone i tako napravi  neprijatnost  i potencijalne probleme.


Sadržaj osveživača je često gust i jak, u kontaktu sa vodom on nabubri, što može biti štetno za odvod i izazvati zagušenje. Ukoliko primetite da je osveživač upao u WC šolju i ne možete ga izvući, važno je da odmah pozovete vodoinstalatera.


Osveživač može izazvati trenutno zagušenje koje može oštetiti cevi, iako nije isto kao kada se prljavštine postepeno talože. Vodoinstalateri imaju poseban alat kojim mogu sigurno izvaditi osveživač, i tako oštećenja učine minimalnim ali i i ponovo  omogućuju normalno funkcionisanje WC šolje.


U ovakvim situacijama, ne preporučuje se korišćenje WC šolje dok se problem ne reši. Hitna intervencija je neophodna, pa je važno pozvati službu za hitne intervencije koja će vam pružiti ne samo efikasno rešenje već i račun i garanciju nakon završene procedure.


Nakon rešavanja trenutnog zagušenja, vodoinstalater će proveriti cevi da bi se uverio da nema dodatnih problema poput naslaga ili zapušenja. Ponekad se otkrije da su cevi već zapušene, pa je potrebno primeniti dodatne mere čišćenja kako bi se sprečila buduća zagušenja.


Važno je voditi računa da ovakvi predmeti ne upadnu ponovo u WC šolju, jer mogu izazvati ozbiljnije zagušenje. Redovno održavanje i pažnja mogu sprečiti ovakve neugodne situacije.
 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com