Kako rešiti zapušenje kanalizacine cevi WC šolje?


Zagušenje kanalizacione cevi je uvek veliki problem. Ako se pitate koji su to znakovi koji govore o zagušenju, kako bi znali da li imate problem ili ne, možemo da kažemo da je najvidljiviji znak taj da se voda vraća iz wc šolje, tj. da ne prolazi kroz cev.

Problem nastaje kada se voda prelije iz wc šolje, jer tada može doći do stvaranja zaraze i poplave u kupatilu. Tada kupatilo postae zaprljano, a wc šolja se ne može koristiti dok se ne reši problem.

Zagušenje wc šolje može biti slabije ili intenzivnije. To na prvom mestu zavisi od stepena zagušenja, ali i vremena koje je potrebno da se zagušenje napravi. Kod slabijeg zagušenja, kada voda delimično prolazi kroz wc šolju, imamo nešto jednostavniji problem koji se možda može rešiti ručnim otpušavanjem wc šolje.

Ukoliko imamo jače zagušenje u wc šolji, a voda se podiže iznad nivoa wc šolje i izliva se napolje, tada najverovanije imamo veći problem i teže zagušenje.

Razlika između ova dva zagušenja je u intezitetu i alatu koji se koristi za rešavanje ovog slučaja. U slučaju lakšeg zagušenja, koristi se ručno otpušavanje wc šolje uz pomoć vakum gume ili ručne sajle.

Obično uvek prvo sami pokušavamo da rešimo problem raznim prirodnim rastvorima i ručnim alatom, ali najčešće  ne uspevamo u tome, već zovemo vodoinstalatere.

U slučaju da pomoću ručnog alata u kombinaciji sa prirodnim rastvorom, ništa ne postignemo, najverovatnije je po sredi teže zagušenje, koje, ma koliko se trudili ne možemo sami da rešimo.

Za mašinsko odgušenje potreban nam je profesionalni vodoinstalater i mašina za otpušavanje wc šolje. Ovakav tip odgušenja podrazumeva ispiranje cevi i odvoda od svih naslaga, dok se uz pomoć ručnog otpušavanja, otklanja samo čep koji je doveo do odgušenja.

Mašinsko otpušavanje takođe, mogu raditi samo vodoinstalateri sa velikim isksutvom i licencom za korišćenje ovih mašina.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com