Nekontrolisano podizanje nivoa vode u WC šolji


Ušli ste u kupatilo i kada ste pustili vodu, voda je počela da se poduiže iznad oboda wc šolje, preteći da se prelije po kupatilu. Jasno vam je da takvu wc šolju ne možete više da koristite dok se ne reši problem vode koja navire iz nje.

Nije teško zaljučiti da je došlo do zagušenja u wc šolji, a adekvatan vodoinstalater će proceniti o kakvoj vrsti zagušenja se radi.

Verovatno ste probali da wc šolju ortpušite vakum gumom, raznim rastvorima ili kućnom sajlom, ali i na druge načine. Ukoliko to nije donelo rezultate, najverovatnije se radi o ozbiljnom zagušenju wc šolje.

Šta je uzrok ovom zagušenju?

Pa pre svega, razni sastojci koje bacamo u wc šolju od pikavaca do ostataka hrane, dlaka i drugih sastojaka poput masti i ulja koje bujaju u kontaktu sa vodom i stvaraju zagušenja.

Zato voda ne može da prolazi. Stvaraju se naslage koje se lepe za cevi i tako dovode do zagušenja.

Naslage stvaraju čep, koji se može otkloniti, ali one i dalje ostaju, te ako se ne skinu profesionalnim mašinama za ispiranje cevi, ponovo dolazi do zagušenja.

Zato je najbolje rešenje da na prvom mestu ne bacate ostatke hrane u wc šolju i da pozovete vodoinstalatere, kako bi uradila dijagnostiku i potrebnu intervenciju.

Ručno odgušenje koristi se kada je zagušenje slabije i za to se koriste alati poput mašine pod pritiskom, profesionalne vodoinstalatrske sajle.

Ove intervencije traju kraće i jednostavnije su.

Teška zagušenja zahtevaju profesionalno mašinsko odgušenje, koje koristi profesionalne mašine za odgušenje, koje mogu koristiti samo edukovani i licencirani vodoinstalateri, koji su adekvatno obučeni i imaju dozvolu za korišćenje ovih mašina.

Ove intervencije su duže i više koštaju, jer su zagušenja kompleksnija i teža.

Zato je pravilan dijagnostika najvažnija, a ova vrste intervencije spade u najteže i najkompleksnije.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com