Odgušenje kišne kanalizacije vomom


Verovatno ste čuli za VOMA vozila, koja su najefikasniji metod odgušenja veoma velikih i komplesknih odvoda, kao što su kišne kanalizacije. Ova vozila su dobro opremljena svim potrebnim alatima i mašinama kao i odgovarajućim rezervoarom za vodu.

Ovo je najefikasniji način odgušenja kanalizacije, najpre se koristi u veoma rizičnim periodima jakih kiša, kada su cevi zagušene, a odvodi ne mogu da prime dovoljnu količinu vode. Zato su voma vozila jedno od trajnog rešenja za kišnu kanalizaciju.

Voma vozila se takođe međusobno razlikuju. To su posebna kombi vozila, koja se razlikuju po svom gabaritu, veličini i opremi. Postoje manja voma vozila za teško dostupna mesta, kojima je lakše prići, kako bi se izvršilo odgušenje kišne kanalizacije.

U periodu kada su jake kiše, koje ne prestaju danima, ovaj problem je potrebno rešiti što pre, kako bi se sprečile ogromne poplave i materijalna šteta.

Vozila većeg gabarita su za veće havarije i zato je pre svega važno detektovati problem.

Detekciju, ali i odgušenje rade profesionalni vodoinstalateri, koji su opremljeni kako sa mašinama, tako i sa vozilima,

Ovakvim vozilom moguće je izvršiti više vrsta intervencija, u svim vremenskim uslovima. Voma vozila se takođe koriste i za slivnike, šahtove, separatore i odvoz taloga na deponiju. Takođe se vrši i ispiranje terena pod pritiskom, ali se može uraditi i dezinfekcija površina.

Mašinsko odgušenje je kišne, fekalne i tehničke kanalizacije se može raditi u svim stambenim, javnim i industrijskim objektima.

Odgušenje kišne kanalizacije voma vozilom moraju raditi sertifikovana obučena lica sa licencom i iskustvom za upravljanje voma vozilom.

Odgušenje kanalizacije voma vozilom često je potrebno ravnim licima, ali i stanarima starih zgrada koji imaju problem sa starim kanalizacionim sistemima. Veoma je važno da se intervencija uradi u što kraćem roku, kako se havarija ne bi širila i kako bi se posledice sanirale na vreme.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com