Pražnjenje vode iz podruma


Pražnjenje vode iz podruma, uvek je težak zadatak, ali veoma hitan, zato nikada ne čekajte da se još vode nakupi.

Najverovatnije nećete sami moći da se izborite sa ovim problemom sami, već ćete morati da pozovete stručna lica za ovaj tip intervencije, vodoinstalatere koji sse profesionalno bave ovim problemom.

Za ovaj poduhvat potrebne su posebne pumpe i vozila koja su specijalizovana za izvlačenje velike količine vode iz objekata, najčešće su to podrumi ili šahtovi, koji su prvi na udaru poplava.

Kao što je navedeno, potrebno je za veoma kratko vreme izvuči veliku količinu vode, kako bi posledice poplave bile što manje.

Voda može značajno oštetiti zidove kuće, što je opet rizično za samu konstrukciju kuće.

Dobra vest je da postoje posebne mašine za izvlačenje vlage iz zidova i sušenje zidova, koje su veoma efikasne i koriste se nakon što se sva voda izvuče iz podruma. Kada se sva voda izvuče neophodno je isušiti zidove kako posledice ne bi bile još veće, a zatim uraditi i dezinfekciju objekta.

Voda koja dospe u podrum najčešće je zagađena, što otvara novi problem zagađene okoline, gde se mogu javiti i zaraze i infekcije.

Zato je ovaj tip problema porebno rešiti po hitnom postupku. Ukoliko ste imali problem sa poplavom, ne očajavajte današnja oprema je mnogo efikasnija nego pre deset ili dvadeset godina. Moguće je za mnogo kraće vreme osušiti zidove i time sprečiti mnogo veću štetu, nego što je to bio slučaj ranije.

Naravno, potreban vam je i stručan tim, koji odgovorno radi svoj posao ima sva znanja i opremu za ovakav tip intervencija. Oni će vam dati račun i garanciju da je sve urađeno kako treba, tako da vaš objekat može da bude u isto stanju kao ranije, nakon izvačenja vode, provetravanja, sušenja i dezinfekcije.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com