Puno kamenca na WC šolji

Narandžasti, smeđi ili beli tragovi kamenca na unutrašnjosti WC šolje mogu biti  ne samo estetski problem već i izvor neprijatnosti. Kamenac nije samo dosadan za oko, već može prouzrokovati i ozbiljne probleme u vodovodnom sistemu. Evo kako se nositi sa kamencom na WC šolji i kako očuvati higijenu i efikasnost vašeg kupatila.

Kamenac na unutrašnjosti WC šolje najčešće nastaje zbog tvrde vode, koja sadrži visok nivo minerala poput kalcijuma i magnezijuma. Kada voda ispari, ovi minerali ostaju na površini šolje u obliku kamenca.

Estetski, kamenac na WC šolji može stvoriti utisak zapuštenosti i smanjiti opšti vizuelni doživljaj kupatila. Takođe, ukoliko se ne reši na vreme, kamenac može postati tvrdokoran i teže ga je ukloniti.

Pored estetskog problema, kamenac može otežati održavanje higijene u WC šolji. Površina sa taloženjem kamenca često privlači bakterije i ostale nečistoće, što može rezultirati neprijatnim mirisima.

Za efikasno uklanjanje kamenca možete koristiti različite kućne metode. Sirće je često efikasno sredstvo za omekšavanje kamenca - samo ga nanesite na zahvaćeno područje, ostavite da deluje neko vreme, a zatim trljajte četkom. Takođe, dostupni su i komercijalni preparati za čišćenje koji su posebno formulisani za uklanjanje kamenca.

Kako biste sprečili ponovno taloženje kamenca, možete razmotriti instalaciju uređaja za omekšavanje vode u vašem vodovodnom sistemu. Ovi uređaji redukuju sadržaj minerala u vodi, smanjujući time mogućnost taloženja kamenca.

Redovno čišćenje i održavanje WC šolje može znatno smanjiti taloženje kamenca. Koristite sredstva za čišćenje specifična za kamenac, i to ne samo kada problem postane očigledan, već kao deo redovnog čišćenja.

Za više saveta pozovite naš vodoinstalaterski servis i zalažie dolazak naših servisera koji će trajno rešiti bilo koji vodoinstalaterski problem po prihvatljivim cenama.

 

 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com