Rasklimana WC šolja


Ukoliko imate problem rasklimane wc šolje, to nije samo pitanje estetike, već i funkcionalnosti. Problem može otići u više smerova, jer se wc šolja može dodatno oštetiti i pući, zbog sedanja pod krivim uglom, a može se i sasvim odvaliti, a tada imate baš veliki problem.

Ukoliko se wc šolja odvali, voda iz odvoda i fekalije se mogu raširiti po celom kupatilu i stanu, pa se takva wc šolja više ne može koristiti.

Zato kada primetite prve znakove klimanja wc šolje, odmah zovite vodoinstalatere.

Problem ponekad nastane zbog zastarelog silikona, koji se odlepio, ali i starog modela wc šolje, na koje nailaze vodoinstalateri, koje su jako zalepljene za pod, pa ih je potrebno demontirati, sanirati kvar a zatim ponovo montirati. Ponekad se wc šolja raspadne usled oštećenja, pa je potrebno kupiti novu wc šolju i montirati je.

Najbolje je da ovaj posao prepustite profesionalcima, jer ne želite da nešto pogrešno uradite, a nakon toga ponovo morate da angažujete vodoinstalatera jer niste wc šolju postavili kako je trebalo.

Montaža wc šolje se radi i nakon renoviranja kupatila, ali tek nakon što je renoviranje završeno.

Naravno u ovom slučaju moraju se poštovati pravila oko postavke mrežice, odvoda i drzugih stvari koje se ne postavljaju u zoni gde će biti postavljena wc šolja.

Vodoinstalateri kriste razne vrste alata, kao što su burgije, bušilice, ali i materijal kao što je kvalitetan lepak i silikon.

Veoma je važno da i sama wc šolja ali i silikon budu kvalitetni, kako bi wc šolja stajala stabilno.

Naravno, wc šolja se može rasklimati, ako niste pažljivi i ako nespretno sedate na nju, tako da je važno je ne oštetite.

Ukoliko vam se izgled stare wc šolje ne dopada ili se više ne uklapa u vaše novo kupatilo, takođe, možete angažovati vodoinstalatera da vam demontira staru i ugradi novu wc šolju, tako da staru možete postaviti na nekom drugom mestu, tako da ne bude oštećena.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com