Silikoniranje WC šolje

Silikoniranje WC šolje je postupak koji se obavlja radi stvaranja čvrste i vodonepropusne veze  između WC šolje i poda ili keramičkih pločica. Ovaj proces je bitan za održavanje higijene i sprečavanje prodora vode ispod šolje, što može dovesti do oštećenja poda i stvaranja pogodnih uslova za razvoj buđi i bakterija.

Ukoliko niste vešti, radije pozovite jednog od naših vodoinstalatera iz najboljeg vodoinstalaterskog servisa u gradu. Radimo 24 sata dnevno/7 dana u nedelji, posedujemo službu za hitne intervencije imamo stručan i pažljivo odabran tim koji će vam dati račun i garanciju na sve usluge.

 Pre nego što započnete silikoniranje, obavezno ispraznite WC šolju i isključite dovod vode u istu. Takođe, temeljno očistite područje oko šolje kako biste uklonili prljavštinu i ostatke prašine.

Odaberite kvalitetan sanitarni silikon za ovu svrhu. Sanitarni silikon je posebno dizajniran za vodonepropusnost i otpornost na vlagu i bakterije. Odlučite se za boju silikona koja će se najbolje uklopiti s vašim podnim pločicama ili podom.

Pažljivo nanesite silikon duž perimetra baze WC šolje, ostavljajući mali razmak između šolje i poda. Koristite ravnomerni pritisak na pištolj za silikon kako biste kontrolisali protok. Pokušajte da radite što ravnomernije kako se tragovi silikona ne bi videli.

Ostavite da silikon suši pre nego što ponovo uključite dovod vode i koristite WC šolju. Vreme sušenja će zavisiti od vrste silikona, ali obično traje nekoliko sati ili više.

Nakon što se silikon osuši, WC šolja će biti dobro zaštićena od prodora vode ispod nje, a higijena u kupatilu će biti bolja a vi izbegli pomeranje wc šolje, zbog čega se možete povrediti a wc šolja polomiti.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com