Šta ako curi voda u šahtu posle sata


Curenje vode u šahtu, može proći nezapaženo dugo vremena. Ipak nije dobro ako se to dešava, jer za posledicu ima curenje trošenje vode bez potrebe, a samim tim i uvećanje računa.

U slučaju da ste primetili curenje vode u šahtu, potrebno je da odmah pozovete vodoinstalatera, da proveri kakva je situacija. Za određene popravke u šahtu, nadležan je javni gradski vodovod i njihov servis, dok  druge intervencije, kao što je zamena drugih ventila, mogu raditi i drugi vodoinstalaterski servisi.

U slučaju da curi voda u šahtu, neophodno je zameniti jedan od ventila. Zamena ventila u šahtu nije isto kao i zamena ventila na drugim mestima, zato je neophodno da ovu, ne tako jednostavnu intervenciju uradi profesionalni vodoinstalater, sa dovoljno iskustva i znanja.

Na svakom vodomeru, koji se nalazi u šahtu, postoje dva ventila. Ventil koji se nalazi ispod vodomera, ne bi smeli da popravljaju vodoinstalateri, već isključivo nadležni u javnom komunalnom preduzeću.

Zato je potrebno biti posebno pažljiv, kada birate vodoinstalatere za zamenu ventila u šahtu. osnovni problem je svakako uočiti curenje vode u šahtu,a obično se to ne vidi odmah, već nakon nekoliko meseci, kada se ustanovi značajna potrošnja vode.

Važno je da znate da je naš vodoinstalaterski servis dostupan 24 sata dnevno/7 dana u nedelji, te je specijalizovan za sve vrste intervencija.

Na vama je da pozovete na vreme i da opišete kvar koji je nastao. Vrlo je važno da ništa u šahtu ne dirate sami, te da ostavite profesionalce da urade svoj posao.

Ovo je hitna intervencija i zato možete nazvati u bilo koje vreme, čak i noću, ukoliko primetite da je problem ozbiljan i da će možda doći do poplave u šahtu, zato nazovite vodoinstalatere za zamenu ventila, kako u šahtu više ne bi došlo do curenja vode.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com