Šta ako voda odlazi iz WC šolje ali sporije?

Verovatno vam se do sad bar jednom desilo da se voda po malo zadržava u vašoj wc šolji. I dalje možete da je koristite, ali nivo vode se polako povećava, a voda po malo i prolazi. To je najverovatnije znak blažeg zagušenja, što znači da postoji određena prepreka, ali ne potpuna, koja sprečava vodu da u potpunosti prolazi ali ipak postoji mali prostor, gde ona može da prođe.

Zato je ovde verovatno slučaj da imamo problem sa lakšim zagušenjem i to uspešno rešava svaki ovlašćeni vodoinstalaterski servis. Dok se situacija još nije pogoršala, pozovite vodoinstalatera i objasnite mu u čemu je problem.

Kada on izađe na teren, tj.dođe kod vas, on će ručnim alatom utvrditi da li je u wc šolju nešto upalo, npr. klupko vate ili vlažnih maramica, koje često mogu ozbiljno da zapuše wc šolju. Ponekad je bacanje određenih ostataka hrane veoma štetno za vaše cevi.

Takvi ostaci su npr. ulja, talog od kafe, i svi oni sastojci koji se ne rastvaraju u vodi, već bujaju i vremenom dovode do zakrčenja.

Ukoliko voda u vašoj wc šolji pak prolazi, najverovatnije se radi o lakšem zagušenju, što je dobra vest, jer se lakše cevi otpušavaju, intervencije je jeftinija i kraće traje.

Zato je vreme da odreagujete, sada dok cevi nisu još u potpunosti zapušene. Vodoinstalater će izaći na vašu adresu i utvrditi šta je dovelo do delimičnog zagušenja i uz pomoć sajle ili vakum gume, ukloniti prepreku.

Nakon što vodoinstalater izvrši odgušenje, ostaje da više povedete računa o tome šta bacate u wc šolju. U slučaju da voda normalno prlolazi, to znači da je intervencija uspešno izvršena i da voda slobodno prolazi kroz cevi i da nema zakrčenja.

Ako imate malu decu, to je poseban poduhvat jer ona često bacaju igračke i druge stvari u wc šolju, pa čak i ako vi niste direktno krivi, probajte da redovno održavate wc šolju, kako ne bi došlo do pucanja cevi.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com