Šta kada ne može da se pusti voda na vodokotliću?


 

Sanitarije u kupatilu moraju da budu sasvim isprane da bismo mogli da normalno funkcionišemo svakoga dana, bez obzira da li je reč o porodici ili o poslovnom prostoru gde boravi dosta zaposlenih.

Na primer, kada imamo situaciju da ne možemo da pustimo vodu na kazančetu ili vodokotliću, to može da znači da u njemu ni nema vode.

Vodokotlić i služi tome da sakuplja vodu kojom se ispira wc šolja, i on u sebi ima plovak i zvono. To su dva osnovna dela, koja signaliziraju vodokotliću da treba da krene sa punjenjem, kao i koji je nivo vode, dakle, ne bi smelo da se dogodi da se vodokotlić prepuni.

Ako su ovi delovi u kvaru, ili samo jedan od njih, vrlo je velika verovatnoća da wc šolja, tj. kazanče, neće ni sakupiti vodu koja je neophodna da bi se isprala wc šolja.

Tada je najbolje rešenje da odmah zovete majstore, jer se nikakviim čudom neće desiti da wc šolja počne sama od sebe da počne normalno da radi.

Možda ste se nekada zapitali, zbog čega se kvare plovak i zvono, zašto se to događa? Razlog je veoma jednostavan, a to je česta upotreba.

Takođe, zavisi i to ko je proizvođač ovih delova. Bitno je da su oni od poznatih svetskih marki, da poseduju garanciju, ali je isto tako važno da njihovu ugradnju obavi stručno lice i to po svim pravilima struke.

Možda vam se ovo čini kao lak posao i da to možete i vi da uradite, ali je činjenica da se mora znati šta se radi, i da se lako ošteti neki deo kada posao rade amateri. Onda vas svaka ovakva avantura da budete majstori, košta duplo više.

Da ne pominjemo utrošenu energiju, vreme i živce. Ljudi su sigurni u sebe i svoje znanje, iako nisu majstori, obično zato što potcene težinu kvara i zato što imaju sklonosti da popravljaju male kvarove po kući. Takođe, oni često imaju alat koji je bolji od amaterskog, dakle, poluprofesionalni, a tu se nađe i dobronamerni komšija da pomogne u celoj akciji.

Na kraju, ipakk se dolazi do toga da se zovu majstori da odrade korekcije, barem tako govori praksa naših ekipa. A mnogo je lakše da se to odmah učini, posebno kada se ima u vidu da dolazak na adresu ne košta ništa, ma gde da se nalazite na teritoriji grada Beograda. Zovite odmah!

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com