ŠTA KADA PROCURI VENTIL IZNAD WC ŠOLJE?

Ventil je veoma važan za funkcionisanje svakog kupatila. Kada je on napukao ili oštećen, to je potencijalno velliki problem i mora se odmah zameniti.


Kao što znamo, postoji i glavni ventl, koji je potrebno zavrnuti, svaki put kada sa sporednim ventilima postoji problem, kako ne bi došlo do havarije u kupatilu.


Ventil iznad wc šolje potrebno je redovno održavati i pregledati. Ako postoje oštećenja, neophodno ga je zameniti, ali pre zamene obavezno zavrnuti glavni ventil u kući. Zamenom svih ventila bave se vodoinstalateri.


Kada je ventil iznad wc šolje oštećen, primetićete da se voda sliva niz njega u većoj ili manjoj meri. To je uvek znak za uzbunu i trebalo bi hitno odreagovati i zameniti ih.

Ono što će svaki vodoinstalater da vas posavetuje jeste da zavrnete glavni ventil, pre nego što oni stignu kod vas. Tako ćete sprečiti pucanje ventila i poplavu u svom domu.


Kada oni izađu na teren, uradiće zamenu ventila iznad wc šolje i pogledati ostale ventile. Curenje ventila ili kapljanje, znak je da je ventil već oštećen. Ponekad se javlja problem zapeklog ventila, koji ne može da se odvrne i zato je potrebno da profesionalni vodoinstalater pregleda i uradi zamenu.


Uvek izaberite ovlašćeni servis, jer ćete tako biti sigurniji i dobićete i račun i garanciju, ali i mogućnost da ih pozovete u bilo koje doba dana ili noći, jer ventili su veoma osetljivi i znak su da je potrebna hitna intervencija koja se može obaviti bilo kada 24 sata/7 dana u nedelji.


Vodoinstalatere može angažovati i za sve druge problem koje imate sa zapušenom kanalizacijom, odvodima, zamenom ventila, instalacijom veš mašina i slično.

Dobar vodoinstalater će ispoštovati dogovor i preuzeti sve korake, kako bi se kvar rešio, zato je ovaj način rešavanja problema uvek najbolji i najisplativiji na duže staze.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com