Šta kada se diže nivo vode u kupatilu na odlivu?


Podizanje nivoa vode van njene granice, na bilo kom mestu u kupatilu nije dobra vest. To znači da je nivo vode preveliki, a da ako se izlije preti da poplavi celo kupatilo. Voda bi trebalo da prolazi kroz odvod, kako je predviđeno, direktno do kanalizacije, a kada to nije slučaj i negde u cevima dođe do zagušenja, voda se vraća nazad ali preti da se izlije.

Ponekad je to u wc šolji, lavabou, kadi ali i slivniku na podu kupatila.

Posebno je opasno kada dođe do zagušenja slivnika na podu kupatila, jer je to znači da je došlo do velikog zagušenja u wc šolji, kadi, lavabou, te sve prljavštine i masnoće guše slivnik, pa voda ne može da ode u kanalizaciju.

Tada dolazi do zagušenja glavnog slivnika, a kao posledicu možemo imati poplavu u kupatilu, koja se može proširiti i na ceo objekat i tako napraviti veliku materijalnu štetu.

Ukoliko se voda na bilo kom mestu izliva, van svojih granica, to znači da je negde u cevima nastalo zagušenje i da bi trebalo da pozovete vodoinstalatera. Istina, problem zagušenja možete probati da rešite i sami, ali teško da ćete u tome uspeti.

U zavisnosti do kakvog je zagušenja došlo, jačeg ili slabijeg, zavisiće i tip odgušenja. Otpušavanje slivnika i cevi može biti ručno, uz pomoć sajli ili posebnih alata, čime se najčešće fizički odstrani prepreka. Ipak ako je slivnik na podu u kupatilu zagušen, to znači da je u pitanju jače zagušenje, te u tom slučaju jedino pomaže mašinsko otpušavanje.

Mašinsko otpušavanje slivnika i odvoda, mogu raditi samo sertifikovana lica sa iskustvom i uz odgovarajuću opremu za mašinsko otpušavanje, kao što su mašine za rad pod pritiskom, ili električne sajle.

Jedino pravo rešenje jeste da što pre pronađete odgovarajućeg vodoinstalatera. Oni će vam putem telefona reći šta da uradite dok on ne stigne, tako da poslušajte savet i sačekajte dežurnu vodoinstalatersku ekipu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com