Šta kada se iz WC-a javljaju neprijatni mirisi?


 

Kupatilo je veoma važan deo našeg doma, jer se u njemu opuštamo, relaksiramo i pripremamo za novi dan. Takođe, kada nam dođu gosti, želimo da se pohvalimo urednošću i čistoćom ovog dela naše kuće. Svi volimo da nešto lepo miriše u kupatilu, pa ostavljamo razne osveživače, aromu, i slično.

Isti je slučaj i sa poslovnim prostorima. Neko ima zaseban toalet, a neki poslovni prostori se nalaze u adaptiranim stanovima, tako da poseduju kupatilo. Ovde imamo slučaj da će neki od naših klijenata ili poslovnih partnera, saradnika i slično, želeti da se posluži toaletom, tako da je od presudne važnosti da tamo sve bude funkcionalno i mirišljavo.

Zamislite sada da vam dođu gosti u kuću ili poslovni partneri na sastanak a iz wc šolje se šire razni neprijatni mirisi, iako je uredno povučena voda nakon prethodnog korišćenja?

Ovo neće biti nimalo prijatna situacija, tako da je od presudne važnosti da odmah zovete majstore.

Naravno, vi ne možete da znate zašto se šire neprijatni mirisi, ali jedan od razloga može da bude u cevima, da se negde u njima stvorio čep.

Možda on nije velik toliko da će stvoriti zagušenje, ali je dovoljan da izazove širenje mirisa koji nisu poželjni.

Kada dođu majstori, oni mogu da odrade metodu snimanja cevi pomoću kamere. Na ovaj način, oni vide vašu kanalizacionu mrežu kao na dlanu, tako da će vrlo brzo početi da rade na otklanjanju kvara. Ako je čep u pitanju, tada može da se provuče sajla. Postoje dve vrste sajli, jedne su ručne i one se koriste unazad decenijama, dok su druge električne i često su u upotrebi one koje imaju rotirajuće glave.

Ove sajle rade na principu okretanja tih glava, koje pokreće ne ljudska snaga, nego električna energija, pa su ove sajle izuzetno snažne. Te glave drobe sve pred sobom, melju, usitnjavaju, pa čepovi nestaju i bivaju progurani dalje kroz kanalizaciju. Isto tako, u stanju su da sastružu svu masnoću sa zidova wc šolje, i upravo baš ta masnoća može da bude uzrok što imate neprijatne mirise iz wc šolje.

Dakle, masnoća će zbog rotirajućih glava biti uklonjena, skinuta, ma koliko da je tvrdokorna i ma koliko da se dugo taložila na zidovima cevi.

Naši majstori dolaze do vas u roku od sat vremena, stoga je najbolje da pozovete odmah čim primetite neprijatne mirise, jer složićemo se, svakodnevni život nije moguć ako je ova situacija prisutna. 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com