Šta kada se kuglice osveživača zaglave u WC šolji?

Kada bilo koji predmet upadne u wc šolju, može doći do zagušenja. Ipak kuglice osveživača su kompleksnije jer one u sebi imaju gustu tečnost koja je napravljena da se pomeša sa vodom ostavljajući prijatan miris sa sobom, a istovremeno se ne rastvara u vodi. Zbog gustine može izazvati trenutno zagušenje, naročito ako je u pitanju velika kolčina tečnosti.

Plastični deo kuglice, takođe može napraviti zagušenje i zato je porebno pozvati vodojbstalatere.

Ukoliko nas odmah pozovete, najverovatnije će biti potrebno samo ručno odgušenje, odnosno naši vodoinstalaeri će određenim alatom, najčešće sajlom izvaditi kuglice osveživača ,a ukoliko je potrebno uradiće i mašinsko ispiranje cevi.

Najvažnije je da se izvade plastični delovi, jer oni mogu napraviti oštećenja u cevim i prepreku vodi a zajedno sa ostalim ostacima, napraviti i veća zagušenja.

U zavsinosti  od toga da li se kuglice mogu izvaditi ručno ili ne, zavisiće i koliko će intervencija vremenski trajati.

U slučaju da ne možete sami obavezno nas pozovite. Nama su ove intervencije rutinske, i zato ne čekajte da prođe mnogo vremena,jer će se problem rešiti brzo, ukoliko odmah pozovete.

Wc šolju ne može koristiti dok je prisutno zagušenje, jer će se voda u većoj ili manjoj meri vraćati nazad.

Nako naše intervencije možete koristiti wc šolju normalno. Savet je da ubuduće pazite na ostatke i predmete koji mogu upasti u wc šolju, a to su pre svega ostaci hrane, kuglice od osveživača, vlažne maramice.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com