Šta kada upadne osveživač u WC šolju i zapuši je?


Većina nas koristi osveživače za wc šolju, koji se montiraju na obod wc šolje. Međutim ponekad se dešava da on upadne u wc šolju i potone.

Sredstvo koje se nalazi u osveživaču je gusto i jako, tako da ima interakciju sa vodom, čineći da sastav u kontaktu sa vodom nabuja, što može biti opasno za vaš odvod i izazvati zagušenje.

Ukoliko vam se desilo da osvežicač upadne u wc šolju a vi ne možete da ga izvučete, obavezno pozovite vodoinstalatera.

Osveživač može napraviti trenutnu blokadu, a ona može oštetiti čak i vaše cevi. U ovom slučaju zagušenje je nastalo trenutno, pa ne možemo reći da je u pitanju jako zagušenje, kao kada se naslage natalože.

Vodoinstalateri imaju poseban alat uz pommoć koga mogu da izvuku osveživač, tako da se cevi ne oštete, a da vaša wc šolja opet bude funkcionalna.

Svakako nemojte koristiti wc šolju ukoliko vam je upao osveživač.

U ovom slučaju to je hitna intervencija i potrebno je da pozovete službu za hitne intervencije. Od njih ćete svakako dobiti i račun i garanciju, kada se cela procedura završi.

Kada govorimo o ovom tipu zagušenja koje nastaje trenutno, ne možemo predvideti da li će se zagušenje pretvoriti u teže ili lakše. Ručno odgušenje je nešto što će vodoinstalater najverovatnije upotrebiti, kako bi uklonio najveću prepreku, a to je osveživać.

Vodoinstalater svakako može proveriti da li u cevima postoji i drugi zagušenja, da li je došlo do taloženja naslaga u cevima, da li je potrebno dodatno čišćenje cevi.

Ponekad se može ispostaviti da su cevi već jako zapušene a da se to otkrije kada se dogodi ovako neki slučaj. Tada će vodoinstalater morati da primeni mašinsko odgušenje, kako bi se cevi isprale do kraja i kako ne bi dolazilo do dalljeg zagušenja.

Naravno, vi na dalje morate voditi računa da vam ovakvi predmeti ne upadaju u wc šolju, jer mogu izazvati i teža zagušenja.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com