ŠTA KADA VODOKOTLIĆ PADNE SA ZIDA?

Dešava se da iz čista mira vodokotlić padne sa zida, a to znači samo jedno- nestručna montaža i popuštanje šrafova koji drže vodokotlić.

Svakako, ne bi trebalo da ga podešavate sami, jer kao što znate u slučaju klasičnih starih vodokotlića, potrebno je da on bude postavljen na određnoj visini, kao bi ceo protok i puštanje vode pravilno funkcionisao i kako bi gornji deo vodokotlića, mogao da bude povezan sa wc šoljom, putem cevi koja ih spaja i služi za dotok vode.


Vodokotlić bi trebalo da stoji na određenoj visini, koja omogućava njegovu funkcionalnost. Potrebno je sve delove povezati pavilno, kako bi vodokotlić neomatano radio. Ako vam je vodokotlić spao sa zida i imate sreće da se ništa nije oštetilo, pozovite vodoinstalatera, da uradi novu montažu.

Osim vodokotlića, vodoinstalateri mogu da urade i montažu svih drugih sanitarija, od montaže bidea, kade, lavaboa i slično.

Dobar vodoinstalater može ugraditi i niske vodokotliće, visoke,a li i ugradne. Ugradni vodokotliči su posebno praktični jer ne mogu da padnu a njihovi delovi nalaze se unutra.


Ipak, ako vodokotlić već dugo stoji u všem kupatilu i ako imate sreće, da nije oštetio wc šolju, pozovite stručna lica za montažu. Vodoinstlater će prvo pregledati da l se neki deo vodokotlića prilikom pada oštetio i da li ga je potrebno zameniti. Gumica, zvono ili plovak su delovi koje nije tešo zameniti, ali se dešava da kada vodokotlić padne, da dođe do oštećenja celog sistema. To će utvrditi vodoinstalater i zameniti potrebne delove.


Kada se vodokotlić ponovo poveže potrebno je precizno odrediti visinu i dobro pričvrstiti. Ovde su dobri i jako šrafovi veoma važni, jer osiguravaju stabilnost i vašu bezbednst, jer sigurno ne želite da vodokotlić padne na vas dok sedite na wc šolji. Isti princip važi i ako želite demontažu i montažu novog vodokotlića.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com