UŠRAFLJIVANJE WC ŠOLJE U POD

Kada adaptirate kupatilo, potrebno je postaviti sanitarije, tako da one budu stabilne i čvrsto stoje u kupatilu. Najveći problem je montaža wc šolje, koja ponekad ili nakon određenog vremena, krene da se pomera ili klima, zbog šrafa koji je ispao iz ležišta.

Razglavljena wc šolja može napraviti više problema. Možete se povrediti. Wc šolja može da pukne i razbije pločice, a zamena pločica je komplikovana jer možda nećete naći pločice istog dezena, ali možete razbiti i samu wc šolju, što dodatno povećava trošak.

Zato montažu wc šolje prepustite vodoinstalaterima,
koji će izabrati kvalitetan sifon i dobre šrafove. Klimanje wc šolje može biti zbog oštećenog šrafa koji je nagrižen amonijakom. Tokom vremena šrafovi se malo rasklimaju, pa ih je potrebno dotegnuti.

Potrebno je da edukovani vodoinstalaer sa iskustvom preuzme montažu wc šolje i ušrafljivanje u pod. Nekada se wc šolja spajala zajedno sa pločicama, što je otežavalo odgušenje kanalizacije, jer wc šolja nije mogla da se skine. Danas se ona ušrafljuje, tako da se može skinuti i premestiti.

Takođe, je važno da izaberete kvalitetan model, bez obzira da li je baltik ili neki drugi model wc šolje. Kvalitetni delovi omogućavaju da je duže koristite, manje habanje i pucanje. Pored montaže wc šolje, često se radi i popravka, pre svega zamena daske na wc šolji, zamena gume na wc šolji, zamena dihtunga na wc šolji, što nije ni malo lak posao.

Za uspešnu montažu i popravku wc šolje, dobro je da imate garanciju i račun, koji ćete dobiti od ovlašćenog servisa, koji zamenu wc šolje radi svakodnevno. Zato nema potrebe da sami kupujete alat i pribor, jer je velika verovatnoća da ćete nešto zaboraviti i kupiti pogrešno. Ušrafljivanje wc šolje nije toliko hitna intervencija ali je poželjno obaviti što pre, da ne bi došlo do njeno lomljenja, prilikom sedanja ili drugih oštećenja.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com