Voda curi iz spoja wc šolje i zida


 

Postoji mesto na kome se spajaju wc šolja i zid, odnosno, to je cev preko koje odlazi sadržaj iz wc šolje dalje u kanalizacione cevi i kanaliizaciju.

Ipak, može da vam se dogodi da primetite da curi voda na tom spoju između same wc šolje i zida.

Naravno, ova situacija će vas zabrinuti, jer ćete videti da fleka postaje sve veća. Stara izreka majstora kaže da se nijedan kvar nije popravio sam od sebe, već je uvek postao teži i kompleksniji, pa je stoga zahtevao složeniju intervenciju majstora, koja shodno tome, više košta vlasnika.

Zbog toga je najbolje za vas da zovete majstore dok je kvar još mali. Znači, ako ste primetili i jednu jedinu kap na spoju wc šolje i zida, tada je pravo vreme da se obratite našim ekipama.

Majstori će odmah doći na teren, na vašu adresu i to u roku od sat vremena, bez obzira na kom delu teritorije grada Beograda da se nalazite. Oni imaju specijalna vozila koja će odmah pokrenuti i doći će brzo.

Ono što je važno jeste da će postaviti pravilnu dijagnostiku, to jest, utvrdiće zašto i zbog čega do curenja dolazi uopšte. To može da bude cev koja nije dobro iznivelisana, ili je neka gumica popustila. Isto tako, kvar može biti složenijeg karaktera, kao što je neki čep koji se tu formirao.

Zašto se formiraju čepovi u cevima od wc šolje?

Pre svega, trebalo bi da pogledamo svoje navike. Mnogi od nas veoma lako bacaju svašta u odvod wc šolje, računajući da su cevi jako široke i velike, te da mogu sve da progutaju i da proguraju dalje kroz kanalizaciju. Ipak, nije baš tako, jer se negde može stvoriti čep, i to baš od tog otpada koga voda ne može da rastvori. Dakle, upotrebljene vlažne maramice, higijenski ulošci, ostaci od hrane, kao i pikavci, neki su od glavnih krivaca što dolazi do zagušenja cevi.

Kada se stvori taj čep, onda on ometa protok vode dalje kroz kanalizacione cevi, i tada počinje da kaplje. Kada je zagušenje težeg stepena, može da se dogodi da voda izliva iz tog spoja, pa iz svega ovde opisanog možemo da zaključimo da je najbolje da se majstori zovu i to što pre. 
Naše ekipe su uvek spremne da prihvate vaš poziv, i biće na vašoj adresi za do sat vremena. Zovite u bilo koje doba dana ili noći.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com