ODGUŠENJE WC ŠOLJE VAKUM GUMOM

Jedan od načina za otpušavanje wc šolje, kada su lakša zagušenja u pitanju jeste i otpušavanje wc šolje vakum gumom.

Ovde ne možemo računati gotova sredstva za otpušavanje wc šolje i drugih sanitarija i recepte koje možemo naći na internetu, koji su spoj sredstava koje već imamo u kući, kao npr. sredstvo za sudove i topla voda, soda bikarbona i voda, providna folija i drugi neuspešni recepti, koji doduše mogu biti dobri kao preventiva.

DOSTUPNI SMO 24 SATA DNEVNO/ SEDAM DANA U NEDELJI!

Otpušavanje wc šolje vakum gumom je najstariji i najpoznatiji način otpušavanja wc šolje, od koga obično počinjemo, kada se nađemo u situaciji da nam je wc šolja zapušena, a pri ruci nemamo ni jedan drugi alat. Vakum guma je nešto što svi imamo u kupatilu, a vodoinstalateri imaju svoje profesionalne vakum gume, koje koriste kao početno sredstvo kada je otpušavanje wc šolje u pitanju.

Otpušavanje wc šolje vakum gumom jeste efikasno, ukoliko je zagušenje blaže.

Otpušavanje nastaje usled vakuma koji pravimo tako što se guma prilepi za obod wc šolje. Uz nekoliko pokreta gore dole, napravi se vakum koji izvrši pritisak na čep koji je nastao, a snažnim povlačenjem vakum gume, taj čep se uspešno otklanja.

Dobra strana ove metode jeste što veoma brzo možemo da na površinu izvučemo ono što se zaglavilo, bez obzira da li je to neki predmet, ostaci od hrane ili nešto drugo, što je izazvalo zagušenje.

Problem kod otpušavanja wc šolje vakum gumom jeste što se na ovaj način razbija samo čep, dok naslage koje su nastale u odvodu i na cevima uglavnom ostaju, prouzrokujući teža zagušenja i to veoma brzo nakon odgušenja vakum gumom.

Vakum guma nije dobro rešenje kod težih zagušenja, jer tu pomaže samo mašinsko otpšavanje wc šolje. Iako je najpoznatiji način opušavana ne samo wc šolje, već i ostalih odvoda, on ima ograničeni efekat.

Svaki vodoinstalater kome prijavite zagušenje wc šolje, će prvo pokušati sa vakum gumom da izvrši otpušavanje wc šolje, a ako ne uspe u tome, pokušaće na neki drugi način.

Otpušavanje wc šolje vakum gumom je samo površinski i zato kod težih zagušenja nije efikasno. Ipak, ukoliko smatrate da je vaša wc šolja trenutno zapušena, možete u bilo kom trenutku pozvati vodoinstalatera koji će na licu mesta proceniti mesto i stepen zagušenja, vaše wc šolje.

Nakon detekcije, vodoinstalater će vam ponuditi moguća rešenja, koje vi možete, ali ne morate da prihvatite.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com