OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE ALTINA


Ukoliko se pitate kako izgleda vodoinstalaterska intervencija, pa i intervencija kao što je otpušavanje wc šolje, važno je da poznajete pravila po kojima rade vodoinstalaterski servisi, kako bi sebi olakšali u hitnim situacijama.

Svaki ozbiljan vodoinstalaterski servis u mogućnosti je da obavi sve vrste usluga koje se tiču vodovodnih i kanalizacionih sistema, od različith odgušenja, koja mogu biti lakša i teža i na različitim odvodima, do curenja vode, oštećenja cevi i zamene cevi kao jedine opcije kada je u pitanju ova vrsta sanacije.

 

Šta da radite ako vidite da vam je wc šolja zapušena?

Svaki vodoinstalater će vam reći, da je bolje da što pre okrenete njihov broj, čak iako se ispostavi da je poziv bio uzaludan.

Bolje je i da vodoinstalater izađe na teren i da ustanovi da kvar nije kao što je na početku izgledao, nego da dođete u situaciju da zanemarite problem i da dođe do jakog zagušenja, ne samo u vašem objektu nego i oobjektima iznad ili ispod vas.

Na taj način sama intervencija će biti mnogo duža, kompikovanija i skuplja i zato je uvek bolje odreagovati na vreme.

Ukoliko ste primetili bilo šta čudno vezano za cevi ili odvode, najbolje je da pozovete odmah. Ukoliko niste znali dolazak je u potpunosti besplatan.

Naplaćuje se samo popravka ukoliko je potrebno, kao i potrošni materijal koji se koristi.

Da li vodoinstalateri mogu da stignu na vreme?

Svaki vodoinstalaterski servis koji je ozbiljan je i dobro organizovan.

Funkcioniše tako da istovremeno može da pokrije nekoliko lokacija u gradu, a oni najozbiljniji imaju i svoju službu za hitne intervencije, koja je otvorena samo za hitne slučajeva.

Pored toga svaki vodoinstalater će doći kada ga pozovete, ako proceni da je stvar hitna, bez obzira da li je u pitanju dan ili noć. Odgovor je da vodoinstalateri stižu na vreme, za svega nekoliko minuta ili najviše dva sata.

Ne morate da brinete o alatu, oni već imaju sve što je neophodno kod sebe, takođe oni će vam nabaviti dodatne cevi, šrafove i rezervne delove, ukoliko je potrebno zameniti cev ili slavinu.

Da li moram da prihvatim uslugu vodoinstalatera nakon detekcije kvara?

Pravilo je da vodoinstalatera možete pozvati samo kako bi on ustanovio problem i detektovao tačan uzrok problema. On će vam nakon detekcije predložiti moguće opcije za saniranje i popravku kvara.

U slučaju zagušenja wc šolje, on će detektovati tačno mesto i stepen zagušenja, a nakon toga će vam predložiti način na koji wc šolja može da se otpuši. Na vama je da li ćete prihvatiti i samu popravku odnosno otpušavanje ili ćete problem pokušati da rešite sami ili ćete angažovati drugu ekipu za otpušavanje wc šolje.

Ta odluka je na vama, iako mi toplo preporučujemo da angažujete vodoisntalatera koji vam je detektvao kvar naročito ako je zagušenje veće i intezivnije, jer se otpušavane wc šolje u tom slučaju mora uraditi samo mašinskim putem, što mogu samo vodoinstalateri koji imaju licence i iskustvo za upravljanje takvim mašinama. Ipak je potrebno dosta umešnosti i znanja da bi se uradilo otpušavanje wc šolje.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com