OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE DORĆOL


Kao i kod svih drugih zanata, vodoinstalaterski zanat je jako važan. trebalo bi da se uzdamo u njihovo znanje i iskustvo i da ne mislimo kako možemo sve da uradimo bolje nego drugi. Tako je i u slučaju kvarova koji se dešavaju u vašem domu, a za koje mislimo da ih možemo sami popraviti.

Postoji razlog zašto bi trebalo da prepustimo sve profesionalcima, a to je pre svega ušteda vremena i iskustvo. Vodoinstalateri zahvaljujući svom velikom znanju i iskustvu mogu mnogo brže rešiti bilo koji problem sa vodoinstalacijama koje imate u svom domu, a to je nekada presudno.

Eksperimentisanje može ponekad doneti samo veću štetu, zato nemojte gubiti vreme, već prepustite sve ovlašćenom vodoinstalaterskom servisu.

Zbog čega će vodoinstalateri bolje uraditi otpušavanje wc šolje od vas?

Na prvom mestu, vodoinstalateri su ljudi koji su se školovali za svoj posao, a istovremeno su sticali dragoceno iskustvo tako da su već rešavali problem koji vi imate. jedan od njih je i otpušavanje wc šolje, koja je jedna od najtražnijih intervencija. Vodoinstalateri znaju kako ceo vodovodni sistem funkcioniše, i kako problem nastaje i baš zato ga mogu efikasno rešiti.

Sa druge strane, oni će na vreme prepoznati problem i sprečiti da on postane komplikovaniji, sve dok se u potpunosti ne reši.

Vodoinstalater nije samo neko ko će uraditi otpušavanje wc šolje ili bilo koju drugu intervenciju, već će preduzeti sve korake pre i posle intervencije, kako bi sprečio da se ista ponovi.

Kada je zagušenje wc šolje u pitanju, oni će vam objasniti kako je došlo do zagušenja, a zatim će prvo detektovati mesto zagušenja, a zatim i stepen zagušenja i odlučiti koji alat će biti najkorisniji u datoj situaciji.

Na koji način vodoinstalateri vrše otpušavanje wc šolje?

Kada se susretnu sa intervencijom kao što je zagušenje wc šolje, vodoinstalateri obično primenjuju dva načina odgušenja, bez obzira da li je u pitanju wc šolja, lavabo, sudopera ili kada.

Vodoinstalater se odlučuje za ručno otpušavanje wc šolje, kada proceni da je zagušenja slabije i manjeg inteziteta, te uz pomoć sajle i vakum gume, uspeva da reši problem i otkloni sve prepreke.

Na žalost mnogo je češće da se susreću sa težim zagušenjima, koja su nstajala mesecima i godinama i koja karakterišu trdokorne naslage koje se moraju razbiti samo uz pomoć mašinskog odgušenja.

Mašinsko otpušavanje wc šolje ali i drugih odvoda podrazumeva upotrebu namenskih mašina koje su namenski napravljene za otklanjanje blokade. U sklopu mašinskog otpušavanja wc šolje koriste se mašine pod pritiskom, koje primenjuju jak i usmeren mlaz vode pod jakim pritiskom od 250 bara, koji ima tu moć da očisti i otkloni sve nečistoće.

Druga mašina koja se koristi jeste električna sajla, gde vodoinstalater pravilnim rukovanjem može da otkloni barijeru koja je izazvala totalno zagušenje, kao i da sastruže sve sa cevi.

Kada se radi o mašinskom odgušenju to podrazumeva i korišćenje kamera za snimanje cevi, koja je veoma savremena i moderna oprema, a pomoću koje se veoma uspešno detektuje mesto zagušenja kao i stepen zagušenja, koji je inače jako teško otkriti kod težeg zagušenja odvoda.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com